VectorWorks forum: Gereedschappen Kopiëren En In Een Andere Werkomgeving Plaatsen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

Gereedschappen Kopiëren En In Een Andere Werkomgeving Plaatsen

#1 Gebruiker is offline   filip 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 87
  • Lid geworden: 03-June 11
  • Gender:Male
  • Location:haarlem
  • Interests:architectuur, onderwijs, muziek, kunst, golf, yoga
  • Stad:Haarlem

Gepost 30 January 2019 - 03:16 PM

Beste medegebruikers,
het verdeelgereedschapje wil ik kopeieren en in een engelstalige versie plaatsen, (daar staat dat verdeelgereedschapje niet in)
weet gekamd hoe je zo'n gereedschap kopieert en dan in een andere werkomgeving plaatst,
zie screenshot van de basisgereedschappen.

mvg

filip bosscher

Bijgesloten bestand(en)


Macbook Pro 15 inch, mac os versie 10.9, vectorworks 2012 architect / renderworks.
0

#2 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 717
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 30 January 2019 - 04:11 PM

Het bestandje staat volgens mij in C:\Users\jou gebruikersmapnaam\AppData\Roaming\Nemetschek\Vectorworks\2019\NLD\Settings\VW_Third-party
en je kopieert deze dan op de zelfde plek in de engelstalige versie
Succes

René
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2019 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#3 Gebruiker is offline   filip 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 87
  • Lid geworden: 03-June 11
  • Gender:Male
  • Location:haarlem
  • Interests:architectuur, onderwijs, muziek, kunst, golf, yoga
  • Stad:Haarlem

Gepost 28 February 2019 - 04:09 PM

Bekijk Post Rene, op 30 January 2019 - 04:11 PM, zei:

Het bestandje staat volgens mij in C:\Users\jou gebruikersmapnaam\AppData\Roaming\Nemetschek\Vectorworks\2019\NLD\Settings\VW_Third-party
en je kopieert deze dan op de zelfde plek in de engelstalige versie
Succes

René


Beste rene,
bedankt voor je antwoord, maar ik kan het niet vinden,
als bijlage de inhoud van de vw map van 2016 en
als ik het programma open en ga naar bewerk werkomgevingen paletten basisgereedschappen tekenwerk dan staat daar dat handige verdeelgereedschapje,
In de vw map kan ik niet due basisgereedschappen vinden en ook niet tekenwerk...dus ik loop een beetje erg vast.
Zou je kunnen kijken hoe die weg te vinden is?

mvg

Filip Bosscher

Bijgesloten bestand(en)


Macbook Pro 15 inch, mac os versie 10.9, vectorworks 2012 architect / renderworks.
0

#4 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,120
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 01 March 2019 - 11:43 PM

Beste

ik denk dat dit niet mogelijk zal zijn om een plug in van een ene versie naar een andere te gaan kopiëren. Deze gereedschappen zijn meestal hard gecodeerd en ook gelinkt
aan je serienummers. Stel dat je het zou vinden en zou kunnen verplaatsen denk ik dat bij je eerste gebruik je meteen een foutmelding zal krijgen dat dit gereedschap niet werkt
in deze versie. Het enige wat je volgens mij kan doen is zelf een soort script schrijven om iets in die zin te laten werken.
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs Mojave 10.14.6


Vectorworks 2019 Architectuur SP4.1+ Renderworks
0

#5 Gebruiker is offline   filip 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 87
  • Lid geworden: 03-June 11
  • Gender:Male
  • Location:haarlem
  • Interests:architectuur, onderwijs, muziek, kunst, golf, yoga
  • Stad:Haarlem

Gepost 05 March 2019 - 11:57 AM

Bekijk Post Pascal, op 01 March 2019 - 11:43 PM, zei:

Beste

ik denk dat dit niet mogelijk zal zijn om een plug in van een ene versie naar een andere te gaan kopiëren. Deze gereedschappen zijn meestal hard gecodeerd en ook gelinkt
aan je serienummers. Stel dat je het zou vinden en zou kunnen verplaatsen denk ik dat bij je eerste gebruik je meteen een foutmelding zal krijgen dat dit gereedschap niet werkt
in deze versie. Het enige wat je volgens mij kan doen is zelf een soort script schrijven om iets in die zin te laten werken.
Pascal


dat is wel interessant ...maar dan moet ik nog wel aardig wat oefenen

bedankt voor je hulp

mvg

filip
Macbook Pro 15 inch, mac os versie 10.9, vectorworks 2012 architect / renderworks.
0

#6 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 267
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 10 March 2019 - 04:17 PM

Niet hetzelfde als het verdeelgereedschap maar misschien kan je met onderstaande script wel iets doen.
Die verdeelt een geselecteerde lijn in gelijke stukken door er een een dwars lijntje op te plaatsen.








PROCEDURE LnMacroVAR;
LABEL 1;
CONST
LineType = 2;
VAR
angValue : REAL; {Stores the lines angle}
markAng : REAL; {Stores the angle movement for the mark}
lenValue : REAL; {Stores the length of the line}
xCen : REAL; {Stores the x-center of the line}
yCen : REAL; {Stores the y-center of the line}
segNum,Typ : INTEGER; {Stores the desired number of segments}
markLen : REAL; {Stores the length of the mark}
segLen : REAL; {Stores the length of the segment}
x : REAL; {Stores the x-coordinate}
y : REAL; {Stores the y-coordinate}
count : INTEGER; {Stores a counter value}
h : HANDLE; {Stores handle to selected line}


FUNCTION LAngle : REAL;
VAR
x1,y1,x2,y2 : REAL;
slope,angle : REAL;
BEGIN
LAngle := 0;
GetSegPt1(h,x1,y1);
GetSegPt2(h,x2,y2);
IF x2 = x1 THEN BEGIN
IF y2 > y1 THEN angle := pi/2
ELSE angle := 3*pi/2;
END
ELSE BEGIN
slope := (y2 - y1)/(x2 - x1);
IF ((y2 < y1) & (x2 < x1)) | ((y2 > y1) & (x2 < x1)) THEN angle := ArcTan(slope) + pi;
IF (y2 > y1) & (x2 > x1) THEN angle := ArcTan(slope);
IF (y2 < y1) & (x2 > x1) THEN angle := ArcTan(slope) + 2 * pi;
IF (y2 = y1) & (x2 > x1) THEN angle := 0;
IF (y2 = y1) & (x2 < x1) THEN angle := pi;
END;
LAngle := Rad2Deg(angle);
END;

FUNCTION LLength : REAL;
VAR
x1,y1,x2,y2 : REAL;
BEGIN
LLength := 0;
GetSegPt1(h,x1,y1);
GetSegPt2(h,x2,y2);
LLength := Sqrt(Sqr(x2 - x1) + Sqr(y2 - y1));
END;

FUNCTION LXCenter : REAL;
VAR
x1,y1,x2,y2 : REAL;
BEGIN
LXCenter := 0;
GetSegPt1(h,x1,y1);
GetSegPt2(h,x2,y2);
LXCenter := (x1 + x2)/2;
END;

FUNCTION LYCenter : REAL;
VAR
x1,y1,x2,y2 : REAL;
BEGIN
LYCenter := 0;
GetSegPt1(h,x1,y1);
GetSegPt2(h,x2,y2);
LYCenter := (y1 + y2)/2;
END;

BEGIN
AngleVar;
h := LSActLayer;
Typ:=GetType(h);


IF Typ <> 2 THEN BEGIN
AlrtDialog('Alleen lijnen kunnen verdeeld worden, selecteer een lijn !');
GOTO 1;
END;

IF NumsObj(ActLayer) > 1 THEN BEGIN
AlrtDialog('Er mag slechts één lijn geselecteerd worden !');
GOTO 1;
END;




angValue := LAngle;
IF (angValue < 90) OR (angValue >= 270) THEN markAng := angValue + 90;
IF (angValue < 270) AND (angValue >= 90) THEN markAng := angValue - 90;
lenValue := LLength;
xCen := LXCenter;
yCen := LYCenter;
segNum := IntDialog('Aantal verdelingen van de lijn :','0');
IF segNum = 0 THEN GOTO 1;
markLen := lenValue/10;
segLen := lenValue/segNum;
MOVETO(xCen,yCen);
MOVETO(lenValue/2,#angValue-180);
MOVETO(markLen/2,#markAng-180);
PENLOC(x,y);
FOR count := 1 TO segNum-1 DO
BEGIN
MOVETO(segLen,#angValue);
PENLOC(x,y);
LINETO(markLen,#markAng);
MOVETO(x,y);
END;
1: END;
RUN(LnMacroVAR);
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers