VectorWorks forum: naam van object - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

naam van object

#1 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

  Gepost 15 June 2006 - 07:14 AM

Dag allemaal

Ik heb vorig jaar een script gekregen van Gerrit voor de naam van object te verschijnen in de tekening, nu heb ik die overgeschreven in de vect 12, maar die doe niets. Kan me iemand zeggen wat er fout gaat: hier de script :
procedure shownames;
VAR
newname:String;
h,newh:Handle;
x,y:Real;

BEGIN
pushattrs;
PenColorByClass;
TextFont(GetFontID('Arial'));
TextSize(9);
FillPat(1);
h:=fsactlayer;
while h<>NIL do begin
newname:=getname(h);
if getclass(h)<>'calculatie' then begin
HCenter (h,x,y);
TextJust(2);TextVerticalAlign(3);TextOrigin(x,y);
BeginText;
newname
EndText;
newh:=LNewObj;
setdselect(newh);
setclass(newh,'calculatie');
setname(newh,newname);
end;
h:=nextsobj(h);
end;
redrawall;
popattrs;
END;

En nog een vraagje kan dit ook gebreukt worden voor de naam van een symbool weergeven

alvast bedankt
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#2 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 15 June 2006 - 08:57 AM

In je script ontbreekt de laatste regel : Run (shownames);
Voor symbolen volstaat het de code newname:=GetName(h); te vervangen door newname:=GetSymName(h);
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#3 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,060
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 15 June 2006 - 09:30 AM

Hallo,

wat is juist de bedoeling hiervan, heb dit uiteraard ook nieuwsgierig als ik ben ook eens uitgetest, maar als ik een object aanklik krijg ik telkens het woordje "none" te zien.

Voor wat gebruik jij die plug in als ik vragen mag
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 15 June 2006 - 10:44 AM

Je moet een naam geven aan je object en dat doe je in je infopalet - > gegevens het eerste vakje bovenaan. Als men dat gedaan heeft, op dit commando drukken en die gegevens komen op je object te staan zonder daar een symbool en record te maken. gemakkelijk voor oppervlakte berekening te doen van heel veel oppervlakte (tuinen) en zo kan de calculatie dienst zien wat wij bedoelen en is er geen discusie mogelijk.

Gerrit alvast bedankt
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#5 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 04 July 2006 - 07:11 AM

Kan men dit niet koppelen aan vb getalstempel. Zodat men automatisch het getal op de tekening en in naam van het object komt te staan.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#6 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 11 September 2008 - 10:16 AM

Kleiniets veranderd:


procedure shownames;
VAR
newname:String;
h,newh:Handle;
x,y,x_fix,y_fix:Real;

BEGIN
pushattrs;
PenColorByClass;
TextFont(GetFontID('Arial'));
TextSize(9);
FillPat(1);
h:=fsactlayer;
while h<>NIL do begin
newname:=getname(h);
if getclass(h)<>'TTT' then begin
GetPt(x, y);
TextJust(2);TextVerticalAlign(3);TextOrigin(x,y);
BeginText;
newname
EndText;
newh:=LNewObj;
setdselect(newh);
setclass(newh,'TTT');
setname(newh,newname);
end;
h:=nextsobj(h);
end;
redrawall;
popattrs;
END;

Run (shownames);

Maar er is probleem bijgekomen, hij zet de tekst bij het juiste object, maar in willekeurige volgorde. Het is de bedoeling dat de tekst bij het juiste object staat en waar ik dat wil en niet in het center van het object, problemen bij lichaamsvormen staan er soms buiten.

ps script van Gerrit
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#7 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 11 September 2008 - 10:54 AM

Interessante variatie op het script, maar inderdaad : de volgorde van de werking hangt af van de rangorde der objecten (dus eigenlijk niet zomaar willekeurig).

Mogelijk kan je onderstaande code eens proberen :
- er moet niet noodzakelijk vooraf iets geselecteerd zijn
- een klik op een object neemt diens naam, en bepaalt meteen ook de positie van de tekst
- stoppen doe je met de Escape toets (vandaar mijn keyhit 27)



CODE
Procedure Benoem;

VAR
x,y : REAL;
h : HANDLE;
naam : STRING;
keyhit : INTEGER;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO
BEGIN
GetPt(x,y);
h:=PickObject(x,y);
naam:=GetName(h);
TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
RedrawAll;
END;

END;

RUN (Benoem);

Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#8 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 11 September 2008 - 11:17 AM

Gerrit

Het werkt perfect biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Wat mij verwonderd dat de script t.o.v. vroeger veel korter zijn.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#9 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 11 September 2008 - 12:00 PM

In Gerrit's script zit de tekstopmaak, kenmerken en klasse niet meer in. Als je deze er terug in zou steken, dan kom je ? op dezelfde lengte uit.

Mooi script trouwens Gerrit, simpel maar doeltreffend, zo moeten ze zijn! (iets wat mij nog niet altijd lukt tongue.gif )
Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#10 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 11 September 2008 - 12:13 PM

Toegegeven, ben een beetje lui geweest tongue.gif
Maar klasse, lettertype enz. zijn uiteindelijk persoonlijke voorkeuren - en kunnen met een minimum aan VS kennis snel toegevoegd worden.
Bedankt voor de appreciatie, Nidecker & Maarten.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#11 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 10:34 AM

Ik probeer dat in een dialoog box te steken, dat is gelukt, maar de ingevulde waarde wordt niet op het object gezet (ik weet hoe dit moet) en in de gegevens (infopallet) bij naam van object.

PROCEDURE Dialoog;

LABEL 1;

CONST
Kleur = 30;
Kader= 4 cm;

VAR
nr,x,y : REAL;
id,keyhit:INTEGER;
naam,nrs:STRING;
h:HANDLE;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO

BEGIN

GetPt(x,y);

PushAttrs;
BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
SetTitle('Naam oppervlakte');

AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
Addfield('01',4,2,220,40,280,58);

EndDialog;

GetDialog(1);

id:=(4);
SelField(id);
While not ((id=1) or (id=2)) do
BEGIN
DialogEvent(id);
END;
IF (id=2) Then GOTO 1;

nrs := GetField(4);

ClrDialog;

nr := Str2Num(nrs);


h:=PickObject(x,y);
naam:=GetName(h);
TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
RedrawAll;

END;

1:END;

Run (Dialoog);
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#12 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 September 2008 - 11:01 AM

Voor zover ik je begrijp wil je als eigenlijke vermelding op je plan een nummer (uit de dialoog), gevolgd door de naam van het object waarop je klikt ?
Indien zo, herschrijf je code dan als volgt :

h:=PickObject(x,y);
naam:=GetName(h);
naam:=Concat(nr,' ',naam);
TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#13 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 11:07 AM

Deels, ik wil die nummer dan ook automatisch naar 'Naam van Object' geven, zodat ik niet steeds naar info pallet moet en daar moet invullen
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#14 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 September 2008 - 11:09 AM

Voeg volgende regel toe aan je script :

SetName(h,naam);
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#15 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 12 September 2008 - 11:17 AM

Misschien nog een tip:
Laat het script zoeken of je Handle niet leeg is na PickObject();, anders wordt er toch een tekst gezet, enkel met het opgegeven nr.
CODE
        h:=PickObject(x,y);
        IF h<>NIL THEN
        BEGIN
            naam:=Concat(nrs,': ',GetName(h));
            TextOrigin(x,y);
            CreateText(naam);
            SetName(h,naam);
            RedrawAll;
        END;

Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#16 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 12:36 PM

Alvast bedankt Gerrit en Maarten

Ik heb hem nog iets veranderd (gewoon wat weggelaten)

Nu kan ik terug wat sneller werken voor onze oppervlakte berekeningen en kan de calculatie dienst zien aan de hand van de tekening en rekenblad welk vlak dat ik bedoel.

CODE
PROCEDURE Dialoog;

LABEL 1;

CONST
Kleur = 30;
Kader= 4 cm;

VAR
nr,x,y : REAL;
id,keyhit:INTEGER;
naam,nrs:STRING;
h:HANDLE;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO

BEGIN

GetPt(x,y);

PushAttrs;
BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
SetTitle('Naam oppervlakte');

AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
Addfield('01',4,2,220,40,280,58);

EndDialog;

GetDialog(1);

id:=(4);
SelField(id);
While not ((id=1) or (id=2)) do
    BEGIN
    DialogEvent(id);
    END;
IF (id=2) Then GOTO 1;

nrs := GetField(4);

ClrDialog;

nr := Str2Num(nrs);

h:=PickObject(x,y);
        IF h<>NIL THEN
        BEGIN
            naam:=Concat(nrs);
            TextOrigin(x,y);
            CreateText(naam);
            SetName(h,naam);
            RedrawAll;
        END;

END;

1:END;

Run (Dialoog);

Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#17 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 12 September 2008 - 01:07 PM

Zo simpel kan scripten dus zijn wink.gif

Ik heb je script nog eens bekeken, beetje aangepast en er enkele opmerkingen bij geschreven. Ik heb in het begin enorm veel geleerd van zulke opmerkingen dus ik hoop dat je er ook iets aan hebt (dit is absoluut geen kritiek op je werk want het script werkt, gewoon enkele zaken die je misschien wel graag zou weten smile.gif )
CODE
PROCEDURE Dialoog;
LABEL 1;
{die constanten leken me hier niet meer nodig}
VAR
{de Variable "nr" is ook ge?limineerd}
    x,y : REAL;
    id,keyhit:INTEGER;
    naam,nrs:STRING;
    h:HANDLE;

BEGIN
{om het overzichtelijker te houden kan je best PushAttrs; in het begin van je script zetten, zodoende weet je onmiddelijk dat het er instaat en zo vergeet je normaal gezien ook je PopAttrs; op't einde minder snel.}
    PushAttrs;
{daar deze keyhit tijdens het script niet veranderd, kan je hier ook een Constante van maken ipv een Variabele. Maar dat hoeft uiteraard niet h?.}
    keyhit:=27;
    WHILE NOT keydown(keyhit) DO
    BEGIN
        GetPt(x,y);
{het lijkt me logischer om het script eerst te laten kijken of de gebruiker wel op een object geklikt heeft ipv eerst de dialoog op te roepen.}
        h:=PickObject(x,y);
{Indien ja, laat dan het dialoog en al de rest lopen.}
        IF h<>NIL THEN
        BEGIN
            BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
                SetTitle('Naam oppervlakte');
                AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
                AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
                AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
                Addfield('01',4,2,220,40,280,58);
            EndDialog;
            GetDialog(1);
{die "4" moest niet tussen haakjes.}
            id:=4;
            SelField(id);
{als er maar ??n regel staat tussen je BEGIN en END;, dan mag je deze weglaten en de regel gewoon achter de vorige schrijven.}
            While not ((id=1) or (id=2)) DO DialogEvent(id);

            IF (id=2) Then GOTO 1;

            nrs := GetField(4);

            ClrDialog;
{geen idee waarom je die string "nrs" omzette naar een Real. Dit leek me niet nodig.}
{nr := Str2Num(nrs);}
{Hier ben je vergeten de naam van het object op te halen denk ik. Indien je toch alleen de oppervlakte moet hebben, mag je het als volgt schrijven:
            naam:=nrs;}
            naam:=Concat(nrs,': ',GetName(h));
            TextOrigin(x,y);
            CreateText(naam);
            SetName(h,naam);
            RedrawAll;
        END;
    END;
    1:
{De kenmerken terug zetten naar deze van voor het script was je ook nog vergeten.}
{kleine opmerking wel: je bent in het script niet van klasse veranderd of hebt ook geen andere kenmerken toegekend aan de tekening, dus die PushAttrs en PopAttrs zijn hier eigenlijk overbodig.}
    PopAttrs;
END;
Run (Dialoog);

Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#18 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 984
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 01:24 PM

Maarten bedankt
CODE
naam:=Concat(nrs,': ',GetName(h));


GetName (h)

heb ik weg gelaten want in dat venster staat nog niets en kwam steeds none te voorschijn op plan

vb '01 None' en wou enkel '01' hebben.

In ieder geval heb ik veel bijgeleerd en uiteindelijk heeft de opleiding van Gerrit toch nog iets opgebracht. Nu nog hopen dat ik nog zo'n zakens kan maken, anders is het men snel verleerd.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#19 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 12 September 2008 - 01:28 PM

Klopt, oefening baart kunst smile.gif .

Nog een kleine tip misschien: Ik zie dat je de oppervlakte nu handmatig invult, is daar een reden voor? Je script kan dit namelijk zelf uitrekenen dmv REAL:=ObjArea(HANDLE);. Wel zal je een controle moeten inbouwen dat als je op een object klikt waarvan geen oppervlakte op te vragen is, dat je toch het dialoog krijgt zodat je het in dat geval handmatig kan invullen)
Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#20 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,314
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 September 2008 - 01:35 PM

Zoals ik het meen te begrijpen, zit er in het document al wel degelijk een rekenblad met oppervlakten, alsook de vermelding van de namen. De bedoeling van dit commando zou zijn om heel snel deze namen op de tekening te plaatsen.
Nu, voor mezelf wou ik eigenlijk ook al zoiets - dus ben ik nog wat verder gegaan. Hoofdbedoeling : als het aangeklikte object al een naam zou hebben wordt de dialoog overgeslagen. De dialoog zelf kan trouwens een ingebouwde String Dialoog (StrDialog) zijn.

Liefhebbers kunnen onderstaande eens testen :

CODE
PROCEDURE Benoem;

VAR
x,y : REAL;
id,keyhit:INTEGER;
naam:STRING;
h,hl:HANDLE;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO

BEGIN

GetPt(x,y);
h:=PickObject(x,y);

IF H<>NIL THEN
BEGIN

naam:=GetName(h);

IF naam='none' THEN
BEGIN
naam := StrDialog('Naam Object:',naam);
END;

SetName(h,naam);

TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
hl:=LNewObj;
SetDSelect(hl);
RedrawAll;

END;

END;

END;

Run (Benoem);


Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

Deel dit topic:


  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers