VectorWorks forum: Schaalbalk - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Schaalbalk

#1 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 704
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 01 February 2018 - 03:43 PM

Kun je de voorkeursinstellingen van de schaalbalk aanpassen ?
nu moet ik per tekening de schaalbalk aanpassen niet handig

René
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#2 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 01 February 2018 - 03:57 PM

wat moet je dan per tekening aanpassen?
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#3 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 704
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 02 February 2018 - 09:27 AM

Bekijk Post Pascal, op 01 February 2018 - 03:57 PM, zei:

wat moet je dan per tekening aanpassen?
Pascal


alle instellingen hoogte lengte eerste deel aantal verdelingen, lengte tweede deel en nogmaals aantal verdelingen en dan het type, dat zijn een hoop kliks die niet nodig zijn als ik de standaard zou kunnen aanpassen.
Dit geld trouwens ook voor de salgschaduw. Van mij zou het ook mogen dat de instellingen van de laatste keer gebruikt bewaard zijn. Dit gebeurt wel in diverse andere gereedschappen, maar wordt niet consequent doorgevoerd door heel VW.
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#4 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 987
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 02 February 2018 - 10:19 AM

Ik zet mijn schaal balk steeds in mijn zichtvenster-aantekeningen en dan moet ik niet veranderen, maar ik gebruik die wel van de amerikaanse "Dimension tape"
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#5 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 02 February 2018 - 10:54 AM

ik heb zelf enkele schaalbalken getekend en die staan vast bij mijn titelblokken.
Ik heb dus een titelblok voor bv schaal 1/50 en voor 1/100 en 1/250.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#6 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 02 February 2018 - 11:06 AM

Bekijk Post Rene, op 02 February 2018 - 09:27 AM, zei:

alle instellingen hoogte lengte eerste deel aantal verdelingen, lengte tweede deel en nogmaals aantal verdelingen en dan het type, dat zijn een hoop kliks die niet nodig zijn als ik de standaard zou kunnen aanpassen.
Dit geld trouwens ook voor de salgschaduw. Van mij zou het ook mogen dat de instellingen van de laatste keer gebruikt bewaard zijn. Dit gebeurt wel in diverse andere gereedschappen, maar wordt niet consequent doorgevoerd door heel VW.

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#7 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 02 February 2018 - 11:07 AM

Waarom maak je gewoon geen parametrisch symbool van je schaallat? desnoods op verschillende schalen

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#8 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 704
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 02 February 2018 - 04:43 PM

Bekijk Post Pascal, op 02 February 2018 - 11:07 AM, zei:

Waarom maak je gewoon geen parametrisch symbool van je schaallat? desnoods op verschillende schalen

Pascal


Klopt, ik heb deze ook wel, maar met deze tool kan ik makkelijk de schaallat aanpassen aan de maat van de tekening, en wat heb je aan een tool die niet naar behoren werkt, dan kunnen ze hem net zo goed uit vw gooien
ps amerikaanse versie heb ik nog niet gebruikt ga ik proberen
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#9 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 704
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 02 February 2018 - 04:51 PM

Bekijk Post nidecker, op 02 February 2018 - 10:19 AM, zei:

Ik zet mijn schaal balk steeds in mijn zichtvenster-aantekeningen en dan moet ik niet veranderen, maar ik gebruik die wel van de amerikaanse "Dimension tape"

Dimension tape kan ik niet vinden, waar zit die verstopt ?
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#10 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 987
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 05 February 2018 - 08:10 AM

Dat zit in je werkomgeving, daar die moet je er zelf insteken bij je paletten
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers