VectorWorks forum: Legende Zichtvenster - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Legende Zichtvenster

#1 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 117
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 15 October 2018 - 02:40 PM

Kan je 'Legende plaatsen d.m.v. een gegevensbestand' in een zichtvenster? (zie bijlage)
Ik kan wel een tekstballon met verwijzing plaatsen , maar de legende op zich is niet zichtbaar in een zichtvenster, wel op een ontwerplaag.

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : Schermafbeelding 2018-10-15 om 15.37.27.png

iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   Jan-Burger TROOST 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 20
  • Lid geworden: 02-February 14
  • Gender:Male
  • Interests:Teaching Digital Design. New to Singlespeed & Handlettering.
  • Stad:Rotterdam

Gepost 15 October 2018 - 02:47 PM

Staan alle Klassen aan, die je wilt gebruiken in het zichtvenster?
Microsoft Surface Pro 4 (late 2015), 2.40 GHz i5-6300U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520, Windows 10 (latest)
VW2018NL SP4 (Build 435714, 64-bits), Studentenversie (Studio, Renderworks);

iMac 21,5" (late 2015), 3.1 GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, Intel Iris Pro Graphics 6200, macOS (latest)
VW2018EN SP4 (Build 435714, 64-bits), Professional (Fundamentals, Spotlight, Renderworks)
0

#3 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 117
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 15 October 2018 - 04:03 PM

Bekijk Post Jan-Burger TROOST, op 15 October 2018 - 02:47 PM, zei:

Staan alle Klassen aan, die je wilt gebruiken in het zichtvenster?


Staat standaard op klasse 'geen'.
Ik zie wel het pijltje en de nr, maar de legende op zich is enkel een puntje. Bij bewerken zie ik wel de reeds aangemaakte tekst.
Ik kan wel de verwijzing op de presentatielaag toevoegen, bovenop het zichtvenster dus, maar ik denk niet dat dit de oplossing is.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   Jan-Burger TROOST 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 20
  • Lid geworden: 02-February 14
  • Gender:Male
  • Interests:Teaching Digital Design. New to Singlespeed & Handlettering.
  • Stad:Rotterdam

Gepost 15 October 2018 - 04:13 PM

Selecteer de tekstballon (of eender welk object je wilt controleren) en ga dan in het info-palet bij Object de Klassen na door daar op de knop Klassen te tikken. Nu krijg je een venster met de lijst van alle klassen. Check of alles aan staat & bevestig met OK.
Microsoft Surface Pro 4 (late 2015), 2.40 GHz i5-6300U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520, Windows 10 (latest)
VW2018NL SP4 (Build 435714, 64-bits), Studentenversie (Studio, Renderworks);

iMac 21,5" (late 2015), 3.1 GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, Intel Iris Pro Graphics 6200, macOS (latest)
VW2018EN SP4 (Build 435714, 64-bits), Professional (Fundamentals, Spotlight, Renderworks)
0

#5 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 117
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 15 October 2018 - 04:51 PM

Bekijk Post Jan-Burger TROOST, op 15 October 2018 - 04:13 PM, zei:

Selecteer de tekstballon (of eender welk object je wilt controleren) en ga dan in het info-palet bij Object de Klassen na door daar op de knop Klassen te tikken. Nu krijg je een venster met de lijst van alle klassen. Check of alles aan staat & bevestig met OK.

Alle klassen staan aan, alles nagekeken. In het zichtvenster krijg ik geen legende te zien bij het plaatsen van een verwijzing. Zelfs in een nieuw zichtvenster dat de zelfde schaal heeft als de ontwerplaag (dit om verschil in de tekstgrootte te controleren).
Enfin, ik behelp me wel met het plaatsen van de opmerkingen op de presentatielaag.
Misschien dat er toch nog ergens een foutje in 2018 zit ;)/>
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#6 Gebruiker is offline   Onink 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 18
  • Lid geworden: 05-September 17
  • Gender:Male
  • Location:Emmeloord
  • Stad:Emmeloord

Gepost 19 October 2018 - 10:23 AM

Als ik een verwijzing plaats in een zichtvenster dan wordt de legenda geplaatst in de presentatielaag.
Als ik de legenda in het zichtvenster kopieer dan is er geen gegevenskoppeling.

Ik denk dat het niet mogelijk is wat jij wilt.
Je kunt een groep maken van het zichtvenster en de legenda om het bij elkaar te houden.
Windows 7, i7-6700, 8GB Ram, NVIDIA Quadro K1200
Vectorworks 2018
Standaard, Architectuur & Interieur, Renderworks
0

#7 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 117
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 23 October 2018 - 03:31 PM

Bekijk Post Onink, op 19 October 2018 - 10:23 AM, zei:

Als ik een verwijzing plaats in een zichtvenster dan wordt de legenda geplaatst in de presentatielaag.
Als ik de legenda in het zichtvenster kopieer dan is er geen gegevenskoppeling.

Ik denk dat het niet mogelijk is wat jij wilt.
Je kunt een groep maken van het zichtvenster en de legenda om het bij elkaar te houden.


Dank je, ik probeer het zo!
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

2 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 2 gasten, 0 anonieme gebruikers