VectorWorks forum: Starten Script - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Starten Script run script bij wijzigen actieve layer

#1 Gebruiker is offline   VincentCops 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 4
  • Lid geworden: 11-May 15
  • Gender:Male
  • Stad:Genk

Gepost 12 May 2015 - 08:28 AM

Beste,

Is het mogelijk een script automatisch te laten starten bij een gebeurtenis (event) zoals:
- het wijzigen van de actieve layer;
- het sluiten van een bestand.

Beste groeten,
Vincent
- Platform: PC (Windows 7)
- Versienummer: Vectorworks 2015
- Module: Architectuur & Interieur
0

#2 Gebruiker is offline   hippothamus 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 97
  • Lid geworden: 14-November 12
  • Gender:Male
  • Stad:Hasselt

Gepost 12 May 2015 - 10:18 AM

Bekijk Post VincentCops, op 12 May 2015 - 08:28 AM, zei:

Beste,

Is het mogelijk een script automatisch te laten starten bij een gebeurtenis (event) zoals:
- het wijzigen van de actieve layer;
- het sluiten van een bestand.

Beste groeten,
Vincent


Gedeeltelijk.
Met het gebruik van bewaarde tekenzones kan je een script toekennen aan elke tekenzone.
Zo kan je bij het wijzigen van een laag iets laten uitvoeren. Je moet dit dan wel voor elke tekenzone toevoegen.
Het is niet mogelijk iets te doen bij het sluiten van het bestand, wat je wel kan doen is je eigen commando maken om een bestand te sluiten en daaraan je custom script toevoegen ?
Vectorworks 2013
Windows 7 64 bit; i5-2400 CPU 3.10 Ghz; 4Gb Ram
0

#3 Gebruiker is offline   VincentCops 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 4
  • Lid geworden: 11-May 15
  • Gender:Male
  • Stad:Genk

Gepost 26 May 2015 - 10:01 AM

Bedankt voor de input.
Probleem is dan dat we dan voor elke ontwerplaag een tekenzone moeten definiëren. Als er dan een ontwerplaag bijkomt, moeten we telkens opnieuw gaan programmeren.
Wat ik precies wil bereiken, is dat een zichtvenster op een zichtbare ontwerplaag steeds verwijst naar de actieve ontwerplaag, ook als de actieve ontwerplaag wordt gewijzigd.
Is dit op een andere manier mogelijk ?
- Platform: PC (Windows 7)
- Versienummer: Vectorworks 2015
- Module: Architectuur & Interieur
0

#4 Gebruiker is offline   hippothamus 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 97
  • Lid geworden: 14-November 12
  • Gender:Male
  • Stad:Hasselt

Gepost 26 May 2015 - 10:30 AM

Bekijk Post VincentCops, op 26 May 2015 - 10:01 AM, zei:

Bedankt voor de input.
Probleem is dan dat we dan voor elke ontwerplaag een tekenzone moeten definiëren. Als er dan een ontwerplaag bijkomt, moeten we telkens opnieuw gaan programmeren.
Wat ik precies wil bereiken, is dat een zichtvenster op een zichtbare ontwerplaag steeds verwijst naar de actieve ontwerplaag, ook als de actieve ontwerplaag wordt gewijzigd.
Is dit op een andere manier mogelijk ?


Ik begrijp niet goed waarom je dat zou willen. Uiteindelijk heb je toch een zichtvenster nodig naar elke laag of groep van lagen ? Is het dan niet makkelijker om van het begin meerdere zichtvensters aan te maken?
Wat je eventueel kan doen is 1 van je zichtvensters een unieke naam geven op het gegevensblad. Nadien kan je het in een scriptje stoppen om de lagen van dat zichtvenster aan te passen met de actieve lagen. Een handle van het zichtvenster krijg je via die unieke naam.
Vectorworks 2013
Windows 7 64 bit; i5-2400 CPU 3.10 Ghz; 4Gb Ram
0

#5 Gebruiker is offline   VincentCops 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 4
  • Lid geworden: 11-May 15
  • Gender:Male
  • Stad:Genk

Gepost 26 May 2015 - 01:56 PM

Doel: een tool, waarmee wij de opbouw van onze tekening beter kunnen visualiseren.
Als we bepaalde objecten van de actieve ontwerplaag groeperen en deze groep onderbrengen in bijvoorbeeld de klasse 'groep afbraak', kunnen we deze afbraak via het zichtvenster (staat op een andere zichtbare laag en moet verwijzen naar de actieve laag waarin wij tekenen) duidelijk visualiseren in een specifieke kleur. Heel handig.
Het wordt vooral interessant als het zichtvenster de actieve ontwerplaag automatisch volgt als deze wordt gewijzigd.

Vraag: Kan in het script bepaald worden dat het zichtvenster de actieve ontwerplaag automatisch blijft volgen of moet het script na wijziging van de actieve ontwerplaag elke keer opnieuw uitgevoerd worden ?
Ik vond via Google ergens een formule 'vsoGetEventInfo(theEvent, theButton)'. Kan dit dienen ?

Alvast bedankt,
Vincent
- Platform: PC (Windows 7)
- Versienummer: Vectorworks 2015
- Module: Architectuur & Interieur
0

#6 Gebruiker is offline   hippothamus 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 97
  • Lid geworden: 14-November 12
  • Gender:Male
  • Stad:Hasselt

Gepost 26 May 2015 - 02:42 PM

Wat ik niet begrijp is dat als je je actieve laag zou wijzigen, je dat zichtvenster toch niet kan zien want je zit op een andere laag. Wat heeft het nut dan dat het zichtvenster zich aanpast ?

Als je in Vectorworks een script maakt, of het nu een script, commando of een plug-in is zal hij dat volledig uitvoeren voor je verder kan met de normale gang van zaken. Je kan dus geen script runnen en tegelijk verder tekenen in je tekening. Je zal dus inderdaad na het wijzigen van de actieve laag opnieuw het script moeten uitvoeren.
'vsoGetEventInfo(theEvent, theButton)' ga je niet nodig hebben.
Vectorworks 2013
Windows 7 64 bit; i5-2400 CPU 3.10 Ghz; 4Gb Ram
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers