VectorWorks forum: naam van object - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

naam van object

#21 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 01:47 PM

1.Op het plan zelf komt geen oppervlakte te staan enkel het object nummer en die object nummer staat ook in het rekenblad (loopt volledig automatisch opp en lm) en aan de hand van die lijst kan de calculator zien welk object dat er gesproken wordt, zodat ze gemakkelijk terug kunnen vinden. En de volgende stap is dat die lijst wordt geexporteerd naar exell (geen probleem) en wordt ingelezen in het calculatie programma voor offerte's te maken.

2. Ik doe dat liever manueel, beter controle over en weet ik dat alle vlakken zijn uitgesneden zoals het moet, er zijn personen die dat niet doen en zo moeten ze dat wel doen.

Maar toch bedankt voor de tip, kan misschien een parallel script laten lopen, om na een tijd toch automatisch te doen.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#22 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 12 September 2008 - 02:10 PM

Gerrit

Deze variant is ook wel interassant, als men nog objecten bijteken en vergeet te benoemen.


Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#23 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 22 September 2008 - 11:44 AM

weer veel bijgeleerd met al deze varianten te bekijken.
1 vraagje.
Kan je ook een naam geven aan pio's.
bv raam in muur dan zet hij de naam van de muur op het raam terwijl ik bv ook het raam een nr wil geven
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#24 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 22 September 2008 - 12:02 PM

Het Buitenschrijnwerk PIO heeft een tekst-parameter, die je daarvoor misschien kan gebruiken.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#25 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 22 September 2008 - 12:59 PM

QUOTE(Gerrit @ 22 Sep 2008 13:02 ) Bekijk Post

Het Buitenschrijnwerk PIO heeft een tekst-parameter, die je daarvoor misschien kan gebruiken.


Daarin geef ik mijn breedte hoogte co?rdinaten.
Ik kan toch ook naam geven in gegevens tab, maar de bovenstaande scripts zetten deze naam niet.
Is er niet iets zoals getSymName maar dan een getPioName?
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#26 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 22 September 2008 - 02:11 PM

Als je een object in een muur neemt, dan neemt VS de Handle van de muur ipv die van het object. Daarom kreeg je de naam van de muur ipv het object. Door een nogal omslachtige manier is het wel mogelijk om toch de handle van het object te weten te komen.
(zonder uitgebreid te testen!!, weet zelfs niet of het wel werkt in vw12 unsure.gif )
CODE
PROCEDURE Dialoog;
LABEL 1;
VAR
    x,y : REAL;
    id,keyhit:INTEGER;
    naam,nrs:STRING;
    h:HANDLE;
    InMu : HANDLE;
    BB1,BB2 : POINT;

BEGIN
    keyhit:=27;
    WHILE NOT keydown(keyhit) DO
    BEGIN
        GetPt(x,y);
        h:=PickObject(x,y);
        IF h<>NIL THEN
        BEGIN
            BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
                SetTitle('Naam oppervlakte');
                AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
                AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
                AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
                Addfield('01',4,2,220,40,280,58);
            EndDialog;
            GetDialog(1);
            id:=4;
            SelField(id);
            While not ((id=1) or (id=2)) DO DialogEvent(id);

            IF (id=2) Then GOTO 1;

            nrs := GetField(4);

            ClrDialog;

    {kijk of het gekozen object een muur is}
            IF (GetType(h)=68) THEN
            BEGIN
        {vraag de handle op van het eerste object in deze muur}
                InMu:=FIn3D(h);
        {indien er een object gevonden is in de muur...}
                IF InMu<>NIL THEN
                BEGIN
            {herhaal...}
                    REPEAT
                {als het object een symbool of pio is}
                        IF (GetType(InMu)=86) OR (GetType(InMu)=15) THEN
                        BEGIN
                    {neem de uiterste punten van het symbool/pio}
                            GetBBox(InMu,BB1.x,BB1.y,BB2.x,BB2.y);
                    {als de muispunt binnen de uiterste punten van het pio/symbool valt, zet de handle aan dit symbool/pio}
                            IF (PtInRect(x,y,BB1.x,BB1.y,BB2.x,BB2.y)) THEN h:=InMu;
                        END;
                {zet de handle aan het volgende symbool/pio in de muur}
                        InMu:=NextObj(InMu);
            {... totdat alle objecten in de wand afgegaan zijn}
                    UNTIL(InMu=NIL);
                END;
            END;
    {de rest blijft ongewijzigd}
            naam:=Concat(nrs,': ',GetName(h));
            TextOrigin(x,y);
            CreateText(naam);
            SetName(h,naam);
            RedrawAll;
        END;
    END;
    1:
END;
Run (Dialoog);


EDIT: eerlijkheidshalve zeggen dat ik die FIn3D niet zelf gevonden heb, die komt van een NNA voorbeeld (als ik het me nog goed herinner)
Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#27 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 22 September 2008 - 02:40 PM

smile.gif werkt ook in VW12.
Ik ga hier nog een beetje aan puzzelen want die benamingen zijn toch wel handig voor de meetstaten.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#28 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 22 September 2008 - 02:47 PM

Ah, fijn te horen dat het werkt smile.gif

Dit komt uit een script van mij. Ik heb het nooit afgewerkt omdat het niet 100% werkte... Ik heb niet opgeschreven wat er niet juist werkte, dus hopelijk is het nu net niet dit gedeelte...
Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#29 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 10 March 2011 - 04:05 PM

Dit allemaal werk ook in vectorworks 2011 en de CODE moet weg
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#30 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,104
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 15 September 2013 - 11:06 AM

Ik heb een aantal van die Scripts uitgetest in VW2013 maar ze werken niet ?
Is er één en ander veranderd aan de scripting taal.

Graag zou ik de reed ingegeven naam van een object automatisch laten plakken op een gekozen selectie.
In een variante ervan zou ik daarboven ook graag de oppervlakte naam / in m2 / omtrek in m1 laten van vlak of een vloerplaat laten stempelen op dat object met desgevallend een keuze in lettertype en grootte.
( Zoals ik al eerder zie zou een stempel met die drie mogelijkheden of meer standaard moeten kunnen opgenomen zijn ).

TNX
Vectorworks NL 208 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Vice-Voorzitter Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#31 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 04 October 2013 - 12:51 PM

Bovenste "CODE" weg doen, lukt bij mij wel dan
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#32 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 28 January 2014 - 04:03 PM

Waarom werk deze script niet op MAC en PC wel


PROCEDURE Dialoog;

LABEL 1;

CONST
Kleur = 30;
Kader= 4 cm;

VAR
nr,x,y : REAL;
id,keyhit:INTEGER;
naam,nrs:STRING;
h:HANDLE;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO

BEGIN

GetPt(x,y);

PushAttrs;
BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
SetTitle('Naam oppervlakte');

AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
Addfield('01',4,2,220,40,280,58);

EndDialog;

GetDialog(1);

id:=(4);
SelField(id);
While not ((id=1) or (id=2)) do
BEGIN
DialogEvent(id);
END;
IF (id=2) Then GOTO 1;

nrs := GetField(4);

ClrDialog;

nr := Str2Num(nrs);


h:=PickObject(x,y);
naam:=GetName(h);
TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
RedrawAll;

END;

1:END;

Run (Dialoog);
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#33 Gebruiker is offline   maarten. 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,622
  • Lid geworden: 20-January 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:Houthalen

Gepost 28 January 2014 - 05:14 PM

Er wordt nog gebruik gemaakt van de Classic Dialogs. Deze zijn verouderd en zouden vervangen moeten worden door de Modern Dialogs.

Nu, als ik je script goed begrijp moet er enkel een naam kunnen opgegeven worden in de dialoog. Je kan dan ook een StrDialog() gebruiken i.p.v. zelf een dialoog te bouwen.

Mag ik vragen wat het script juist moet doen, want ik snap niet goed waarom je die naam nodig hebt, je gebruikt ze namelijk niet verderop in het script.
Home: mac OSX 10.58 | VW 2008 SP3
Work: windows 7 | VW 2010 SP4
0

#34 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 29 January 2014 - 02:19 PM

Maarten

Ieder vlak krijgt een nummer en die nummer moet zowel op plan staan als in rekenblad, en deze werkt perfect in windows omgeving maar niet op de mac Ik klik op het vlak, een scherm komt te voorschijn en ik geef een nummer eraan en deze nummer komt zowel op plan staan in een bepaalde klasse en in infopallet naam (automatisch), zodat die nummer ook verschijnt in rekenblad. Wordt gebruikt voor Oppervlakte berekening voor de tuin en benoemen van plantvakken enz.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#35 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 29 January 2014 - 02:54 PM

Ik heb je code een beetje aangepast, waarbij het aangeklikte object de naam krijgt die in het dialoogvenster werd ingegeven.
Diezelfde naam wordt ook op het klikpunt ingevoegd als een tekstobject.
Suggesties: bouw tenminste twee controles in. De eerste of er wel degelijk op een object is geklikt, en de tweede of de ingegeven naam reeds bestaat.

PROCEDURE Dialoog;

LABEL 1;

CONST
Kleur = 30;
Kader= 4 cm;

VAR
nr,x,y : REAL;
id,keyhit:INTEGER;
naam,nrs:STRING;
h:HANDLE;

BEGIN

keyhit:=27;

WHILE NOT keydown(keyhit) DO

BEGIN

GetPt(x,y);

PushAttrs;
BeginDialog(1,1,-150,-80,150,80);
SetTitle('Naam oppervlakte');

AddButton('OK',1,1,220,130,280,150);
AddButton('Cancel',2,1,140,130,200,150);
AddField('Geef de naam van oppervlakte:',3,1,20,40,180,58);
Addfield('01',4,2,220,40,280,58);

EndDialog;

GetDialog(1);

id:=(4);
SelField(id);
While not ((id=1) or (id=2)) do
BEGIN
DialogEvent(id);
END;
IF (id=2) Then GOTO 1;

naam := GetField(4);

ClrDialog;

h:=PickObject(x,y);
SetName(h,naam);
TextOrigin(x,y);
CreateText(naam);
RedrawAll;

END;

1:END;

Run (Dialoog);

Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#36 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 30 January 2014 - 10:00 AM

Bedankt allemaal, ik hoop dat dit gaat lukken, is lang geleden dat ik dit nog gedaan heb
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#37 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 989
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 29 October 2015 - 03:48 PM

Nu kan me iemand helpen hiermee

Deze script zo aangepast moten worden, maar weet niet meer hoe, veel te lang geleden. Het volgende zou er bij moeten

Automatisch oppervlakte erbij komt en ook nog een ander naam erbij kan geven.

vb een vierkant van 1op1m

nr: 01

oppervlakte 1.00 m²

naam: taba

Dat we dit op plan zien staan en in een rekenblad, gekoppeld als kan, zodat de nummer/naam veranderd in rekenblad dat ook in de tekening veranderd een misschien ook alle drie verschillende klasse, ik weet vraag veel maar is een uitdaging



Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

Deel dit topic:


  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers