VectorWorks forum: Transparantie Ramen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Transparantie Ramen

#1 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 708
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 17 December 2009 - 04:10 PM

Het lukt me niet om het glas in de ramen transparant te maken.
terwijl ik deze aan een klasse heb gekoppeld ( bij de kenmerken buitenraam of - deur)die ik transparant heb gezet
Wat doe ik fout
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K6000 12gb intern 32gb
Windows 10 prof.
VW 2019 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#2 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,324
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 17 December 2009 - 04:23 PM

Tijdens het instellen van de grafische kenmerken voor de 3D onderdelen kan je het glas aanklikken op alle drie de voorvertoningen (vooraanzicht, plan en snede), maar het gaat hierbij telkens over dezelfde klasse.
Met andere woorden, de laatst gekozen klasse op eender welke van de drie geldt alom.

Ik ga ervan uit dat de renderinstellingen voorzien zijn op weergeven van texturen.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#3 Gebruiker is offline   Ronny 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 148
  • Lid geworden: 30-June 07

Gepost 20 December 2009 - 10:58 PM

Dit euvel kwam bij mij ook voor.
De oplossing situeert zich bij de instellingen, zoals Gerrit schrijft.

Rekening houdend dat je de rechterknop aan vinkt rechtsboven, en vervolgens de instelling aanpast aan de gewenste klasse.
Dit icoon geeft de grafische kenmerken voor 3D onderdelen.

Het is heel voor de hand liggend en excuseer me als ik iets herhaal maar ik heb zelf ook even moeten zoeken, vandaar.
VW 2012 . Renderworks . Interiorcad . MacOS 10.8.2
0

#4 Gebruiker is offline   kurtneuts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 142
  • Lid geworden: 02-November 09
  • Stad:balen

Gepost 11 February 2010 - 05:20 PM

Voor mijn presentaties(rendering finaal)van een woning, zet ik de klasse "glas" uit zodat je door de vensters naar binnen kan kijken.
Maar als je voor je eigelijke bouwplan alles in "verborgen lijnen niet tonen" zet, dan zijn de ramen gewoon wit.
Is het eigelijk mogelijk om op dit bouwplan het glas toch donker in te kleuren?

Alvast bedankt.

Kurt.
windows 7 - 4x4GB DDR3 - IntelCore i7 2600K/3.4GHz - L3 8MB - NVIDIA Quadro 4000/2GB GDDR5
VW2012 architectuur
renderworks
0

#5 Gebruiker is offline   dr paaj 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 580
  • Lid geworden: 15-August 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:_

Gepost 11 February 2010 - 07:25 PM

Alleen met verborgen lijnen niet tonen kom je er dan niet, want de vlakvulling wordt niet getoond.

Je moet dan met OpenGL gaan werken of met een andere renderworks methode om het glas een kleur te geven. Rendering ribben op verborgen lijnen niet tonen en rendering vlakken op een render methode. Je kunt dan een zichtvenster er onder leggen met alleen de klasse glas zichtbaar.
Vectorworks 2010
CINEMA 4D R11.5
Appels en Ramen in diverse smaken...
0

#6 Gebruiker is offline   kurtneuts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 142
  • Lid geworden: 02-November 09
  • Stad:balen

Gepost 12 February 2010 - 11:26 AM

Goeie tip, zo ver had ik nat weer niet nagedacht.
Maar ik kan in de "onderliggende tekening" enkel het glas niet tonen:
Ik zet alle klassen uit behalve het glas(het glas bevindt zich in deze klasse) maar krijg niets te zien.
Als ik andere klassen aanvink als binnenmuren, symbolen ed, toont Vw die wel.
De ramen krijg ik enkel te zien als ik de muren aanvink indewelke de ramen zich bevinden...

Enig idee wat ik fout doe?

Alvast bedankt.

Kurt.
windows 7 - 4x4GB DDR3 - IntelCore i7 2600K/3.4GHz - L3 8MB - NVIDIA Quadro 4000/2GB GDDR5
VW2012 architectuur
renderworks
0

#7 Gebruiker is offline   dr paaj 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 580
  • Lid geworden: 15-August 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:_

Gepost 12 February 2010 - 12:44 PM

Klinkt logisch... de ramen staan in de muur, dus die klasse moet dan ook aan staan. Meteen weer een wish voor de toekomst
;)/>
Vectorworks 2010
CINEMA 4D R11.5
Appels en Ramen in diverse smaken...
0

#8 Gebruiker is offline   kurtneuts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 142
  • Lid geworden: 02-November 09
  • Stad:balen

Gepost 12 February 2010 - 07:55 PM

Het moet nochthans te doen zijn want ik heb al plans, gemaakt in VW, gezien waar de ramen donker zijn...
Niemand die kan helpen?
windows 7 - 4x4GB DDR3 - IntelCore i7 2600K/3.4GHz - L3 8MB - NVIDIA Quadro 4000/2GB GDDR5
VW2012 architectuur
renderworks
0

#9 Gebruiker is offline   dr paaj 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 580
  • Lid geworden: 15-August 05
  • Gender:Not Telling
  • Stad:_

Gepost 13 February 2010 - 11:14 AM

2 zichtvensters

1 in OpenGL = onderliggende met de klasse van de muren en ramen aan(klasse van muren heeft geen vlakvulling en lijndikte)
2 in verborgen lijnen niet tonen bovenliggende

Klaar :)/>

Of 1 zichtvenster met aantekeningen waar het glas donker is gemaakt.

Of 1 zichtvenster waar de klasse glas uit staat en onder het zichtvenster een 'donker' vlak getekend.
Vectorworks 2010
CINEMA 4D R11.5
Appels en Ramen in diverse smaken...
0

#10 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,324
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 14 February 2010 - 08:36 AM

Je zou voor het zichtvenster de vlakrendering kunnen zetten naar "Polygoon niet beschaduwd". Dit geeft je zowel contouren als kleurvulling.
Via "Klassen" in het Infopalet kan je dan de individuele kleuren nog aanpassen voor het zichtvenster in kwestie.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#11 Gebruiker is offline   Inge-interieur 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 15
  • Lid geworden: 03-February 11
  • Gender:Female
  • Location:Nijverdal
  • Stad:Nijverdal

Gepost 23 May 2011 - 12:13 PM

Lieve mensen Help AUB..

Ik krijg mijn ramen nog steeds niet als doorkijkramen!!
Ik weet ook hoe ik zelf ramen moet maken en die dan in kan voegen in de muur etc dus dan gebruik ik dat maar dat duurt natuurlijk veel langer als dat ik gewoon de ramen erin kan klikken en aankan passen qua formaat etc.

Dus wie zou mij ff op een simpele manier kunnen vertellen hoe ik het dan voor elkaar kan krijgen om die ramen toch doorzichtig te maken.
Ik heb het laten zien van texturen aanstaan en kan ook klasses etc. toekennen.

Alleen ik heb geen idee waar ik een klasse kan aangeven bij het gereedschap buitenraam/deur. Dat zie ik uiteraard in het info pallet waar ik de textuur zou kunnen geven glas maar ook dit werkt niet..

Ik snap er ff helemaal niks meer van.. Ik render elke keer met verschillende opties maar bij geen enkele ziet het eruit als glas..
Ik heb verder nog niets met de muur gedaan qua texturen etc.

Alvast bedankt voor degene die mij het verlossende antwoord kan geven!
In de bijlage een voorbeeld van mijn mooie witte ramen :P/>

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : voorbeeld.jpg

Acer laptop met Windows Vista (servicepack 2).
Inte® Core™ 2 Duo CPU T5550 @1.83GHZ, 4GB RAM-geheugen en 32-bits besturingssysteem.

Momenteel gebruik ik de professionele VW2011.
Ik heb de onderdelen Architectuur/Interieur/Renderworks.
Nieuwe updat SP3 (?) Geinstaleerd
0

#12 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,324
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 23 May 2011 - 12:35 PM

Raam > Instellingen > laatste tabblad Kenmerken > 3D
Klik in de voorvertoning links op het glas, zodat rechts de vermelding Glas verschijnt.
Zet de kenmerken dmv klasse (onderaan in het dialoogvenster).
De klasse in kwestie kent automatisch de textuur toe.

http://i56.tinypic.com/2myugb4.png
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#13 Gebruiker is offline   Inge-interieur 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 15
  • Lid geworden: 03-February 11
  • Gender:Female
  • Location:Nijverdal
  • Stad:Nijverdal

Gepost 24 May 2011 - 12:39 PM

Bekijk Post Gerrit, op 23 May 2011 - 12:35 PM, zei:

Raam > Instellingen > laatste tabblad Kenmerken > 3D
Klik in de voorvertoning links op het glas, zodat rechts de vermelding Glas verschijnt.
Zet de kenmerken dmv klasse (onderaan in het dialoogvenster).
De klasse in kwestie kent automatisch de textuur toe.

http://i56.tinypic.com/2myugb4.png


Helemaal Super!!
Alles goed ingesteld...
Alleen zie wat er gebeurd...

Ow.. ik kan kennelijk geen bijlagen meer toevoegen :S

Komt erop neer.. dat t nog steeds niet doorzichtig is.. Heb ook de transparantie al op 50 gezet om te zien wat er dan gebeurd.. maar nog steeds hele mooie witte vlakken...
Acer laptop met Windows Vista (servicepack 2).
Inte® Core™ 2 Duo CPU T5550 @1.83GHZ, 4GB RAM-geheugen en 32-bits besturingssysteem.

Momenteel gebruik ik de professionele VW2011.
Ik heb de onderdelen Architectuur/Interieur/Renderworks.
Nieuwe updat SP3 (?) Geinstaleerd
0

#14 Gebruiker is offline   Inge-interieur 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 15
  • Lid geworden: 03-February 11
  • Gender:Female
  • Location:Nijverdal
  • Stad:Nijverdal

Gepost 24 May 2011 - 12:42 PM

Een andere bijlage verwijdert en deze nu wel kunnen toevoegen dus kunnen jullie het zien..
Ik heb een boompje achter het raam gezet zodat ik kon zien of ik deze dus door het raam heen kan zien.. maar boompje is niet te zien...

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : klasse.jpg
  • Bijgesloten Plaatje : rendering open GL.jpg

Acer laptop met Windows Vista (servicepack 2).
Inte® Core™ 2 Duo CPU T5550 @1.83GHZ, 4GB RAM-geheugen en 32-bits besturingssysteem.

Momenteel gebruik ik de professionele VW2011.
Ik heb de onderdelen Architectuur/Interieur/Renderworks.
Nieuwe updat SP3 (?) Geinstaleerd
0

#15 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 27 May 2011 - 03:45 PM

Hier werkt het perfect hoor.
Soms moet je de ramen wel eens opnieuw zetten als je de instellingen van de klasse veranderd.
Hoe is de textuur glas gemaakt.
Kijk nog even in je hulpbronnen dat er weldegelijk transparantie in zit.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#16 Gebruiker is offline   Ronny 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 148
  • Lid geworden: 30-June 07

Gepost 04 June 2011 - 09:47 PM

Hier ook geen probleem.
Intussen opgelost Inge-interieur ?
VW 2012 . Renderworks . Interiorcad . MacOS 10.8.2
0

#17 Gebruiker is offline   dendirk 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 13
  • Lid geworden: 02-March 14
  • Gender:Male
  • Stad:Merksem

Gepost 28 February 2015 - 02:38 PM

Raar, ik wil dit ook proberen maar met mij lukt het ook niet.

ik krijg bij bij Bewerk Klassen wel niet onderaan "muren daken objecten" bij mij staat er gewoon niets

http://i61.tinypic.com/f2imfr.png
PC intel Core i7 3770K 16gb• Win 8.1 • Vectorworks 2015 • Architectuur + Interieur
iPhone 6 • iPad Air • iOS 8.1.3 • Fairphone
0

#18 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,324
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 28 February 2015 - 05:20 PM

Bekijk Post dendirk, op 28 February 2015 - 02:38 PM, zei:

Raar, ik wil dit ook proberen maar met mij lukt het ook niet.

ik krijg bij bij Bewerk Klassen wel niet onderaan "muren daken objecten" bij mij staat er gewoon niets



Dat gedeelte behoort toe aan Renderworks.
En het probleem in de rendering: om transparantie optimaal te renderen is OpenGL te weinig - je hebt daarvoor een echte Renderworksstijl nodig.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#19 Gebruiker is offline   dendirk 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 13
  • Lid geworden: 02-March 14
  • Gender:Male
  • Stad:Merksem

Gepost 01 March 2015 - 08:47 AM

Bekijk Post Gerrit, op 28 February 2015 - 05:20 PM, zei:

Dat gedeelte behoort toe aan Renderworks.
En het probleem in de rendering: om transparantie optimaal te renderen is OpenGL te weinig - je hebt daarvoor een echte Renderworksstijl nodig.



Jammer die licentie heb ik niet.
Toch bedankt voor de snelle reactie :)/>
PC intel Core i7 3770K 16gb• Win 8.1 • Vectorworks 2015 • Architectuur + Interieur
iPhone 6 • iPad Air • iOS 8.1.3 • Fairphone
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers