VectorWorks forum: Vectorworks 2018 - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

Vectorworks 2018

#1 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 678
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 31 October 2017 - 09:38 AM

Vandaag begonnen om te werken in VW 2018, de installatie ging vlekkeloos, en de eerste indruk is heel positief.
Maar kom toch wat vreemds tegen:
Als ik in het hulpbronnen pallet dubbel klik op een plant, wordt deze niet automatisch gebruikt, ik moet dan in het venster plantomschrijving eerst de juiste plant selecteren, bug ? ( is in ieder geval niet handig)

René
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#2 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 678
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 01 November 2017 - 10:48 AM

onder een zichtvenster komt automatisch een titel met een streep daar onder, titel is te verwijderen, maar de streep niet, hoe krijg ik dit permanent weg ?
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#3 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 58
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 01 November 2017 - 12:24 PM

@ Rene

Alles weg: bewerk zichtvenster en titel verwijderen

Lijn weg: bewerk zichtvenster, titel selecteren en in attributen lijnstijl op onzichtbaar zetten
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2018 architectuur - VSS
0

#4 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 58
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 01 November 2017 - 12:30 PM

1- Als ik met meerdere aanzichten in deelvensters werk reageert het infopalet soms niet op selecties. Er staat niks geselecteerd, terwijl er wel degelijk een item geselecteerd is. Als ik met Ctrl+muis "bewerk" doe, wordt soms infopalet wel actief.

2- In het menu "nieuw" staat een ganse lijst met op het eerste gezicht ongeorganiseerde commandos. Is dat normaal of heeft het te maken met migratie assistent werkomgeving.

3- Onderaan het menu "nieuw" staat ook nog in hoofdletters "GEEN COMMANDOS BESCHIKBAAR" = ?

4- BUITENRAAM, gaat onbruikbaar traag, beachballs... Console zegt: "process Vectorworks[1559] thread 153251 caught burning CPU! It used more than 50% CPU (Actual recent usage: 63%) over 180 seconds".
EDIT: na herstart computer gaat dit beter
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2018 architectuur - VSS
0

#5 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,292
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 02 November 2017 - 02:31 PM

Bekijk Post H L, op 01 November 2017 - 12:30 PM, zei:

2- In het menu "nieuw" staat een ganse lijst met op het eerste gezicht ongeorganiseerde commandos. Is dat normaal of heeft het te maken met migratie assistent werkomgeving.
3- Onderaan het menu "nieuw" staat ook nog in hoofdletters "GEEN COMMANDOS BESCHIKBAAR" = ?


Het menu "nieuw" is wellicht een zelfgemaakt menu in je persoonlijke werkomgeving ?
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#6 Gebruiker is offline   steven.v.b 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 13
  • Lid geworden: 18-February 14
  • Gender:Male
  • Stad:wommelgem

Gepost 03 November 2017 - 04:38 PM

Bekijk Post Gerrit, op 02 November 2017 - 02:31 PM, zei:

Het menu "nieuw" is wellicht een zelfgemaakt menu in je persoonlijke werkomgeving ?


dit ontstaat door je werkomgeving te migreren. in je werkomgeving kan je die menu terug verwijderen.
0

#7 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 252
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 04 November 2017 - 11:31 PM

ik importeer een tekening uit VW2017 en zodra ik een buitenraam bewerk komt een venster met de vraag :
Een Symbooldefinitei met de naam" grafische kenmerken-3d" bestaat al..vervang, hernoem of niet importeren..

Wat ik daar ook kies, na ok te klikken zijn veel klasse kenmerken gewijzigd, ook van objecten die niet bij het raam horen zoals bv de muurcomponenten.
De kenmerken van een muurstijl komen niet meer overeen met de toegekende klassen, éénzelfde muur heeft zelf verschillende vullingen...

Het probleem met geselecteerde objecten die niet in het infopalet worden weergegeven doet zich hier ook (soms) voor.

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : muur.png

Mac OS 10.12.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2017 Architectuur.
0

#8 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 678
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 06 November 2017 - 10:18 AM

Bij het openen van een 2017 bestand in versie 2018 krijg ik een heel ander beeld, motieven die wit worden lijnen die wit worden. Bug ?
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#9 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,292
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 06 November 2017 - 03:06 PM

Bekijk Post dirk, op 04 November 2017 - 11:31 PM, zei:

ik importeer een tekening uit VW2017 en zodra ik een buitenraam bewerk komt een venster met de vraag :
Een Symbooldefinitei met de naam" grafische kenmerken-3d" bestaat al..vervang, hernoem of niet importeren..

Dit is een symbool dat tijdelijk in je document zit, zolang het dialoogvenster openstaat.
Mogelijk is er iets foutgelopen bij het afsluiten van de dialoog, waardoor het symbool niet werd opgekuist.
Je mag kiezen voor "Vervang..."

Quote

Wat ik daar ook kies, na ok te klikken zijn veel klasse kenmerken gewijzigd, ook van objecten die niet bij het raam horen zoals bv de muurcomponenten.
De kenmerken van een muurstijl komen niet meer overeen met de toegekende klassen, éénzelfde muur heeft zelf verschillende vullingen...

Dit probleem staat los van het voorgaande, en zal opgelost zijn in de volgende versie (SP2).
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#10 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 678
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 07 November 2017 - 01:51 PM

Bij het inslepen vanuit verkenner van een dwg krijg ik een foutmelding, terwijl als ik hem via bestand importeer doe krijg ik geen melding en wordt deze op de juiste wijze geïmporteerd. Bug ?
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2018 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#11 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 58
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 08 November 2017 - 11:12 AM

Ik heb 3 werkomgevingen:

Architectuur - gemigreerd in gebruikersmap
Architectuur - in gebruikersmap
Standaard - in programmamap

De eerste twee hebben het "nieuw" menu met "geen commandos beschikbaar" onderaan

Standaard lijkt me in orde, maar dan zonder de architectuur menus uiteraard.

Ik heb het gevoel dat ik iets ontbreek
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2018 architectuur - VSS
0

#12 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 58
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 08 November 2017 - 11:13 AM

Bekijk Post Rene, op 06 November 2017 - 10:18 AM, zei:

Bij het openen van een 2017 bestand in versie 2018 krijg ik een heel ander beeld, motieven die wit worden lijnen die wit worden. Bug ?


Zelfde met klasse binnendeuren, witte lijnen op doorsnedes, etc
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2018 architectuur - VSS
0

#13 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 58
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 14 November 2017 - 12:31 PM

- VW 2018 crasht hier al 3x op een rij door raamtool, aanpassen van breedte sectie

- Symbolen waarvan de lijnkleur en vulling spontaan verandert

- Elektrisch punt copy paste uit een andere tekening = beachballs
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2018 architectuur - VSS
0

#14 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,037
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 20 November 2017 - 02:39 PM

Beste

ik kan tot op heden geen enkel van jullie problemen construeren.
Misschien ligt het toch ergens anders. Stuur me eens zo een bestand door aub

Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#15 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 252
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 20 November 2017 - 03:30 PM

deze tekening is in VW2017 gemaakt, als je ze opent in vw2018 dan wijzigen de klassekenmerken bij het bewerken van een raam.
als ik dubbelklik op het invoegpunt van het raam, dan verschijnt er iets als een vooraanzicht van het raam , na wat wegklikken valt VW2018 uit zonder melding.

https://www.dropbox....202018.vwx?dl=0
Mac OS 10.12.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2017 Architectuur.
0

#16 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,037
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 20 November 2017 - 04:45 PM

geprobeerd met jou plan en dan krijg ik inderdaad jou problemen.
Maar hoe raar dan ook krijg ik ze niet in mijn tekeningen. Ik werk wel niet met motieven als vulling voor muren, maar zou me verbazen of dit het probleem is
ga eens naar je bibliotheek/application support/Vectorworks
Daar zie je een map staan 2018
verander de naam van deze map in 2018_old
en start dan VW terug op. dan start hij normaal op in de originele instellingen van DE zonder uw plugins of werkomgevingen

Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#17 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 252
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 21 November 2017 - 01:10 AM

Bekijk Post Pascal, op 20 November 2017 - 04:45 PM, zei:


verander de naam van deze map in 2018_old
en start dan VW terug op. dan start hij normaal op in de originele instellingen van DE zonder uw plugins of werkomgevingen

Pascal


probleem blijft hetzelfde
Mac OS 10.12.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2017 Architectuur.
0

#18 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,037
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 21 November 2017 - 08:38 AM

Zou je even je muren kunnen inkleuren met arceringen ipv motieven. Ik weet het lijkt onnozel, maar in het verleden kreeg ik ook soms problemen met die motieven.
Wat al mijn tekeningen die ik binnenhaal uit 2017 geven geen problemen. Als ik uw tekening opende en probeerde te werken, kreeg ik inderdaad hetzelfde probleem
in al mijn tekeningen. Als ik dan de truc met 2018_old aanpaste werkte het weer voor mijn tekeningen, maar inderdaad niet meer voor deze van jou.
Dus misschien even een muur van DE gebruiken, raam intekenen in 2017 en dan openen in 2018 en zien waar het probleem ligt

Andere vraag zitten er ook eigen plug ins in je gebruikersmap?

Ik gewoon even try en error uit proberen
Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#19 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 98
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 21 November 2017 - 03:43 PM

Achtergrondkleur van symbolen en motieven verandert hier ook naar wit. Kan het zijn dat er iets terugspringt naar standaardwaarden?

Bijkomende vraag:
binnendeuren: in VW2018 staat in het infopalet geen 'kenmerken' keuzetab meer. Dit was wel handig als je verschillende deuren wil aanmaken. (bijv eentje in stippellijn als het een keuzevariante in plan is)
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

#20 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,292
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 21 November 2017 - 03:52 PM

Bekijk Post lijn48, op 21 November 2017 - 03:43 PM, zei:

Achtergrondkleur van symbolen en motieven verandert hier ook naar wit. Kan het zijn dat er iets terugspringt naar standaardwaarden?

Zie mijn antwoord hierboven onder #9

Quote

Bijkomende vraag:
binnendeuren: in VW2018 staat in het infopalet geen 'kenmerken' keuzetab meer. Dit was wel handig als je verschillende deuren wil aanmaken. (bijv eentje in stippellijn als het een keuzevariante in plan is)

Helemaal onderaan in het Infopalet van de Binnendeur bevindt zich een nieuw invulvak "Hoofdklasse". Vul hier een andere klasse in dan de standaard (32 binnenwandopeningen), en je krijgt meteen een nieuwe reeks binnendeur-klassen.
Dit vervangt de vorige optie om 5 "stijlen" aan te maken.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

Deel dit topic:


  • 2 Pagina's +
  • 1
  • 2

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers