VectorWorks forum: Tekening Verschaalt Bij Uitprinten - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Tekening Verschaalt Bij Uitprinten

#1 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 22 September 2017 - 12:05 PM

Voor school heb ik een plattegrond in Vectorworks getekend, schaal 1:50, maar wanneer ik hem uitprint verschaalt de printer hem naar een andere afmeting. Ik heb met mijn docent hiernaar gekeken, maar die kon niet achter het probleem komen. In het bestand staan de maten goed, maar wanneer ik hem dan uitprint verschaalt het bestand aanzienlijk. Dit heb ik ook op verschillende printers geprobeerd, maar geen één klopt. Ik heb geprobeerd om vanaf een ontwerplaag, een presentatielaag en vanuit een pdf te printen, maar ook dit werkte allemaal niet. Zelfs wanneer ik het bestand naar schaal 1:100 zette (wat zou betekenen dat de plattegrond ruimschoots op het papier past), verschaalt de plattegrond nog steeds.
Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en hoe ik mijn plattegrond op het juiste formaat kan afdrukken? De tekening zou precies op een A3 formaat moeten kunnen passen.
Alvast bedankt!
0

#2 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 671
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 22 September 2017 - 12:23 PM

Ik zou eerst even alle pagina instellingen binnen VW nalopen, dus -Bestand-tekenformaat- bladinstelling- kies daar de printer en zet het papier formaat op A3. als dat goed staat hoort hij het goed uit te printen.
Kijk bij het afdrukvenster bij afdrukbereik alles staat aangevinkt.
lukt het niet stuur me dan het bestandje even toe, kan ik bij mij even kijken of hij er wel goed uitkomt.
René
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2017 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#3 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,024
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 22 September 2017 - 12:38 PM

Beste

En even kijken in je printerinstellingen of je nergens ziet staan, fit to page. want dan gaat hij je tekening zo groot mogelijk op je A3 laten passen

succes
Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS X Yosemite 10.10.2
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2016 Architectuur SP2R2+ Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 23 September 2017 - 11:24 AM

Bekijk Post Rene, op 22 September 2017 - 12:23 PM, zei:

Ik zou eerst even alle pagina instellingen binnen VW nalopen, dus -Bestand-tekenformaat- bladinstelling- kies daar de printer en zet het papier formaat op A3. als dat goed staat hoort hij het goed uit te printen.
Kijk bij het afdrukvenster bij afdrukbereik alles staat aangevinkt.
lukt het niet stuur me dan het bestandje even toe, kan ik bij mij even kijken of hij er wel goed uitkomt.
René

Bedankt voor je reactie. Ik heb alles nagelopen, maar verder niets gevonden wat verkeerd stond. Als het goed is heb ik het bestand erbij gevoegd, het gaat om de plattegrond dat op het tekenblad staat. Bedankt dat je er na wilt kijken.

Bijgesloten bestand(en)


0

#5 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 671
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 25 September 2017 - 09:14 AM

Bekijk Post Lotte, op 23 September 2017 - 11:24 AM, zei:

Bedankt voor je reactie. Ik heb alles nagelopen, maar verder niets gevonden wat verkeerd stond. Als het goed is heb ik het bestand erbij gevoegd, het gaat om de plattegrond dat op het tekenblad staat. Bedankt dat je er na wilt kijken.


Ik kan het bestand helaas niet openen, omdat het in een studentenversie gemaakt is.
Wat je nog kunt proberen is eerst als pdf afdrukken en van pdf naar de printer.
René
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2017 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

#6 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 25 September 2017 - 04:25 PM

Bekijk Post Rene, op 25 September 2017 - 09:14 AM, zei:

Ik kan het bestand helaas niet openen, omdat het in een studentenversie gemaakt is.
Wat je nog kunt proberen is eerst als pdf afdrukken en van pdf naar de printer.
René

Oké, geen probleem. Het opslaan als pfd en dan printen heb ik ook geprobeerd, werkte ook niet. Ik zal het op school nog wel een keer navragen. In ieder geval bedankt voor je hulp!
0

#7 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,024
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 26 September 2017 - 07:05 AM

laadt eens je pdf op, dan kunnen we al zien of het verkeerd loopt bij het wegschrijven naar PDF

groeten
Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS X Yosemite 10.10.2
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2016 Architectuur SP2R2+ Renderworks
0

#8 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 28 September 2017 - 09:52 AM

Bekijk Post Pascal, op 26 September 2017 - 07:05 AM, zei:

laadt eens je pdf op, dan kunnen we al zien of het verkeerd loopt bij het wegschrijven naar PDF

groeten
Pascal

Ik gellof dat de pdf inderdaad zelf ook al niet klopt, dat is tenminste wat ik met mijn docent had bekeken. Maar dit is het pdf bestand.

Bijgesloten bestand(en)


0

#9 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 971
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 28 September 2017 - 10:11 AM

Kan je wat maten erbij opzetten en een schaal balk aub en gebruikte schaal, nu kunnen we niets controleren
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#10 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 28 September 2017 - 12:53 PM

Er zijn wat maten bij toegevoegd, tekening is gemaakt op schaal 1:50

Bijgesloten bestand(en)


0

#11 Gebruiker is offline   Bart 3D 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 99
  • Lid geworden: 18-June 04
  • Gender:Male
  • Interests:3D - Design
  • Stad:Lelystad

Gepost 28 September 2017 - 04:18 PM

Bekijk Post Lotte, op 28 September 2017 - 12:53 PM, zei:

Er zijn wat maten bij toegevoegd, tekening is gemaakt op schaal 1:50

ik kijk ook mee met deze vraag en heb de pdf geïmporteerd in Vectorworks, schaal 1:50 en
100 procent uitgeprint en ik kom op de juiste maat uit 6350, denk toch dat er iets met je
Printerinstelling aan de hand is.
Freelance designer/visualizer Expo
Macbook pro retina MacOS Sierra VW 2017 Arch/Int-RW-C4D visualize R19
0

#12 Gebruiker is offline   Onink 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 1
  • Lid geworden: 05-September 17
  • Gender:Male
  • Location:Emmeloord
  • Stad:Emmeloord

Gepost 29 September 2017 - 06:29 AM

Controleer ook even of je tekenformaat goed staat.
Zie bijlage, horizontaal en verticaal moet op 1 staan anders gaat hij ook verschalen.

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : paginaformaat.JPG

0

#13 Gebruiker is offline   Lotte 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 6
  • Lid geworden: 21-September 17
  • Stad:Zutphen

Gepost 29 September 2017 - 10:21 AM

Ik heb alle print instellingen langs gelopen en kan niks vinden wat verkeerd of anders ingesteld staat. Blad instellingen staan ook gewoon goed. Misschien zou het aan de printer zelf kunnen liggen, het is namelijk zo'n follow-me printer die veel op school en kantoren worden gebruikt. Want wanneer ik hem thuis op een normale printer op 2 a4'tjes uitprint komt hij er wel gewoon goed uit.
0

#14 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 971
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 29 September 2017 - 01:39 PM

Lotte

Je kan A3 formaat kiezen met rand of zonder rand, misschien ligt het daaraan. Ik zou ook eens op een A4 proberen en een andere printer gebruiken (als je in de omgeving een hebt staan)



Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#15 Gebruiker is offline   Rene 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 671
  • Lid geworden: 23-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Nederland
  • Interests:Tuinarchitectuur
  • Stad:Holten

Gepost 02 October 2017 - 10:56 AM

OOk bij mij klopt de maatvoering exact en komt dus ook prima op A3 uit de printer
Ik zou het bestand idd ook even op 1:100 op A4 proberen.
Succes
HP Workstation Z820 nvidia Quadro K4000 3gb intern 16gb
Windows 10 prof.
VW 2017 tuin en landschap
Renderworks

​Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world
Albert Einstein
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers