VectorWorks forum: Marionette Script Schuifdeur - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Marionette Script Schuifdeur Hybride schuifdeur

#1 Gebruiker is offline   Peter v W 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 59
  • Lid geworden: 08-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Diepenveen/Deventer, NL
  • Stad:Deventer, NL

Gepost 21 March 2016 - 02:18 PM

Ik heb bij wijze van test een script gemaakt met marionette. Het is nog niet perfect, maar met wat hulp kan het een handig script zijn voor meerdere gebruikers. Het zou leuk zijn tips te krijgen hoe dit script verder uit te werken en te verbeteren. Ik loop zelf tegen twee dingen aan.

1. Ik krijg het niet voor elkaar en richtingspijl in 2D te tekenen. Het stuk script werkt wel buiten het object (met verkeerde pijl), maar niet binnen het object
2. Hoe krijg je het voor elkaar dat de textuur van de deur aan te passen anders dan via de klasse waar het object in staat.

Bijgevoegd het bestand. (verwijderd vanwege nieuwe versie)
Peter van Woerden, Architect
iMac 10.13.3
Vectorworks 2018
Architectuur
Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 264
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 22 March 2016 - 11:14 PM

Dat kan inderdaad een handige marionette worden !

Die pijl heb ik erbij kunnen zetten maar er zit ergens een fout in de node "set arrow style" :als de grootte van de pijl 2 wordt, dan draait de richting van de pijl.
De textuur kan je eventueel via een menu selecteren, zie aanpassing :

https://webclient.ru...Uhb0sTABRrZER5k
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

#3 Gebruiker is offline   Peter v W 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 59
  • Lid geworden: 08-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Diepenveen/Deventer, NL
  • Stad:Deventer, NL

Gepost 24 March 2016 - 12:12 PM

Dank Dirk voor je bijdrage. Zie ik het goed dat de pijl dus pas getekend wordt als hij ergens aan de rest van het script 'vast' zit? En betekent dat in z'n algemeenheid dat alles met elkaar verbonden moet zijn in een marionette script?

Ik zou graag de eigenschappen per onderdeel willen bepalen. Dus niet alleen de textuur van de deur (mooie toevoeging van je trouwens :-) ), maar bijvoorbeeld ook de klasse van de 2D objecten of de nog toe te voegen afwerking van de rails van de deur. Kan dat op vergelijkbare manier als de textuur? Of is het beter hier klassen voor tante maken?

Groet, Peter

p.s. Dat van die pijl had ik ook gezien, maar niet gemerkt dat het aan de grootte lag
Peter van Woerden, Architect
iMac 10.13.3
Vectorworks 2018
Architectuur
Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   Peter v W 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 59
  • Lid geworden: 08-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Diepenveen/Deventer, NL
  • Stad:Deventer, NL

Gepost 24 March 2016 - 03:22 PM

Ik heb een nieuwe versie gemaakt. Nu ook de ophanging getekend. Er worden klassen aangemaakt voor de verschillende onderdelen. Via daar kan e.e.a. ingesteld worden. De texturen zijn apart te kiezen. Ik heb ze nu weer even uit de tekening gehaald, want het bestand wordt er te groot van.

Ik vraag me nog af of er een manier is om het script wat overzichtelijk te houden. Het wordt steeds moeilijker leesbaar :rolleyes:/>/>

Bijgesloten bestand(en)


Peter van Woerden, Architect
iMac 10.13.3
Vectorworks 2018
Architectuur
Renderworks
0

#5 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 04 April 2016 - 08:10 AM

Hallo,

hoe komt het eigenlijk dat ik bij het openen van reeds gemaakte marionettescripts,steeds foutmeldingen krijg
wanneer ik aanpassingen probeer te doen in het infopalet

mvg
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#6 Gebruiker is offline   STERNontwerp 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 1
  • Lid geworden: 12-April 16
  • Stad:Utrecht

Gepost 13 April 2016 - 11:07 AM

Foutmeldingen
De foutmeldingen hebben denk ik iets te maken met de texturen. Nadat ik een andere textuur had gekozen waren de foutmeldingen weg, maar de texturen waren niet te zien.
Overzichtelijkheid
Ik zou een aantal 'Pass' nodes opnemen met tekst erin.

Bijvorbeeld:

  • Een Pass node met de tekst pijltje.
  • Daar kan je dan het netwerk even losknippen
  • en dan een (deel)wrapper maken van het gedeelte 'pijltje'.
  • Die (deel)wrapper geef ik meestal een eigen kleur, om duidelijk te maken dat daar meer achter zit.


Ernst van der Vecht
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers