VectorWorks forum: Rijwoningen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Rijwoningen

#1 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,081
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 16 August 2007 - 08:30 AM

Vraagje over hoe jullie het aanpakken bij rijwoningen. Bvb een rij van 8 woningen, waarbij de hoekwoningen identiek zijn (dus eigenlijk alleen gespiegeld) en de tussenwoningen ook gelijk zijn.W

Werken jullie dan bvb 1 volledig op en doe je deze dan aan elkaar in de presentatielagen of hebben jullie een andere methode

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   David Braes 

  • David
  • Groep: Members
  • Posts: 921
  • Lid geworden: 14-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Zolder
  • Interests:Mountainbike, wielrennen, ski, software
  • Stad:Zolder

Gepost 16 August 2007 - 08:37 AM

Een presentatielaag is een mogelijkheid, die zou ikzelf ook gebruiken.
Wat ook kan is een symbool maken om te spiegelen.
0

#3 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,081
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 16 August 2007 - 08:41 AM

Dus als ik je goed begrijp, werk je een tekening volledig op en gaat dan de rij samenstellen in je presentatielagen. Waar zet je dan je afmetingen, in de ontwerplaag of in aantekeningen van de presentatielaag?

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,104
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 16 August 2007 - 08:53 AM

Je kan ze idd aan elkaar koppelen in een presentatie.

Beschouw het een beetje als een symboolfunctie.

Het heeft voor- en nadelen, als die zes woningen steeds identiek blijven is er geen probleem, moet je bv in ??n van de woningen een bad in een douche veranderen, heb je een probleem.

Maar je kan weer enkel de badkamer van elke woning in een afzonderlijke ontwerplaag (en/of klasse ) steken dat je dan weer bovenop je huis plakt van desbetreffende rijwoning in de presenatie.

Voor beide hoekwoningen zit je dan weer met een probleem van teksten, ik heb nog niet getest of ze meespiegelen.

Het een kwestie van vooraf te gaan bepalen wat onderhevig is aan wijzigingen en wat niet.

QUOTE(Pascal @ 16 Aug 2007 09:41 ) Bekijk Post

Dus als ik je goed begrijp, werk je een tekening volledig op en gaat dan de rij samenstellen in je presentatielagen. Waar zet je dan je afmetingen, in de ontwerplaag of in aantekeningen van de presentatielaag?
Pascal


Afmetingen zet je in de ontwerplaag omdat anders de waarde niet klopt omwille van de schaal van de presentatielaag.
Je kan natuurlijk van je rijwoning een groot symbool maken en deze aan mekaar koppelen in een ontwerplaag, dit zou dan een oplossing kunnen bieden voor het aangeven van de totaalmaat in de ontwerplaag.
Vectorworks NL 208 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Vice-Voorzitter Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#5 Gebruiker is offline   Dieter Geerts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 753
  • Lid geworden: 26-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Gent
  • Interests:VectorWorks, VectorScript, FileMaker Pro,...
  • Stad:Gent

Gepost 16 August 2007 - 09:02 AM

Ik werk op verschillende manier afhankelijk van wat het is en of de woningen onder een hoek staan.

* ik teken het ontwerp van 1 woning op een designlayer. Dan maak ik een lagenkoppeling hiervaan zodat ik een ondergrond heb. Als er dan een douche veranderd, dan kan ik deze bovenop veranderen.
* je kan ook een symbool gebruiken in plaats van een lagenkoppeling.
* dit kan je bv ook doen bij appartementen met de liftkoker.
* je kan ook enkel de muren en deuren als symbool maken, dan kan je de inrichting per woning apart doen, dan valt het minder op dat het dezelfde zijn.
0

#6 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,081
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 16 August 2007 - 09:16 AM

@a080905


als je maten plaats in aantekeningen kloppen deze maten toch en heeft dit toch niks te zien met de schaal van de presentatielaag?


mvg
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers