VectorWorks forum: Hulplijnen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Hulplijnen

#1 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 16 June 2015 - 08:08 AM

een systeem voor het maken van hulplijnen zoals in sketchup zou toch een mooie uitbreiding zijn voor VW
je neemt je rolmeter, staat op een lijn en via de alt toets (mac) kan je evenwijdig aan die lijn een hulplijn tekene die oneindig is en meteen in de klasse hulplijnen staat
tenzij er andere tips or trics voor handen zijn

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   hippothamus 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 97
  • Lid geworden: 14-November 12
  • Gender:Male
  • Stad:Hasselt

Gepost 16 June 2015 - 08:55 AM

Bekijk Post Pascal, op 16 June 2015 - 08:08 AM, zei:

een systeem voor het maken van hulplijnen zoals in sketchup zou toch een mooie uitbreiding zijn voor VW
je neemt je rolmeter, staat op een lijn en via de alt toets (mac) kan je evenwijdig aan die lijn een hulplijn tekene die oneindig is en meteen in de klasse hulplijnen staat
tenzij er andere tips or trics voor handen zijn

Pascal


Dag Pascal,

Ik heb een gelijkaardige plug-in die je gratis kan gebruiken.
http://hippocode.com...g-ins/guideline

Je moet wel een klasse instellen maar kan dit kan je eenmalig doen in je instellingen.
Ook zal de hulplijn niet oneindig lang zijn maar dien je een lengte in te geven. Maak dit zo groot als je project en je komt altijd toe.
Vectorworks 2013
Windows 7 64 bit; i5-2400 CPU 3.10 Ghz; 4Gb Ram
0

#3 Gebruiker is offline   BaRa 

  • Bart
  • Groep: Administrators
  • Posts: 1,021
  • Lid geworden: 18-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:Gent

Gepost 16 June 2015 - 09:45 AM

Bekijk Post Pascal, op 16 June 2015 - 08:08 AM, zei:

een systeem voor het maken van hulplijnen zoals in sketchup zou toch een mooie uitbreiding zijn voor VW
je neemt je rolmeter, staat op een lijn en via de alt toets (mac) kan je evenwijdig aan die lijn een hulplijn tekene die oneindig is en meteen in de klasse hulplijnen staat
tenzij er andere tips or trics voor handen zijn

Pascal


De T-toets creëert weliswaar geen permanente hulplijnen, maar geeft je wel een tijdelijke hulplijn. Ik gebruik dat constant. Werkt dat niet voor jou?
MacOS Skunk - altijd de nieuwste versie van VW en C4D

"We moeten partij kiezen. Neutraliteit is in het voordeel van de onderdrukker, nooit in het voordeel van het slachtoffer." - Elie Wiesel
0

#4 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 16 June 2015 - 10:03 AM

@hippothamus

hoe kan ik deze downloaden, al enkele malen proberen te registeren maar krijg niks binnen van mails.

@bara, die T doet niks bij mij, staat idd ingesteld in de werkomging grijp naar zwevend grijppunt. Maar ik zie niks gebeuren
misschien eens zeggen hoe het juist werkt.

Maar is volgens mij gemakkelijker als we een vaste hulplijn krijgen om bvb zaken van je 2D grondplan over te halen naar je doorsnede

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#5 Gebruiker is offline   hippothamus 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 97
  • Lid geworden: 14-November 12
  • Gender:Male
  • Stad:Hasselt

Gepost 16 June 2015 - 10:03 AM

Bekijk Post BaRa, op 16 June 2015 - 09:45 AM, zei:

De T-toets creëert weliswaar geen permanente hulplijnen, maar geeft je wel een tijdelijke hulplijn. Ik gebruik dat constant. Werkt dat niet voor jou?


Weer iets bijgeleerd :rolleyes:/>
Vectorworks 2013
Windows 7 64 bit; i5-2400 CPU 3.10 Ghz; 4Gb Ram
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers