VectorWorks forum: Schaal - Bladkader Titelhoek - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Schaal - Bladkader Titelhoek

#1 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 19 September 2018 - 02:12 PM

Kan ik in mijn titelhoek die op een presentatielaag staat automatisch de schaal van dat zichtvenster laten invullen
op mijn titelhoek?

mvg
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   Jan-Burger TROOST 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 20
  • Lid geworden: 02-February 14
  • Gender:Male
  • Interests:Teaching Digital Design. New to Singlespeed & Handlettering.
  • Stad:Rotterdam

Gepost 21 September 2018 - 05:18 PM

Ha Pascal,

Als ik het goed heb kun je alleen Bladgegevens zoals de naam van je presentatielaag en Projectgegevens zoals je naw invullen. Zou het een idee zijn, om de schaal (handmatig) in de titel van het zichtvenster te zetten?
Microsoft Surface Pro 4 (late 2015), 2.40 GHz i5-6300U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520, Windows 10 (latest)
VW2018NL SP4 (Build 435714, 64-bits), Studentenversie (Studio, Renderworks);

iMac 21,5" (late 2015), 3.1 GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, Intel Iris Pro Graphics 6200, macOS (latest)
VW2018EN SP4 (Build 435714, 64-bits), Professional (Fundamentals, Spotlight, Renderworks)
0

#3 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 22 September 2018 - 09:20 AM

Jan-Burger

Eigenlijk is het me gelijk hoe ik de schaal in de titelhoek krijg. Het probleem is dat je werkt met verschillende presentatielagen, en je dan soms vergeet in de titelhoel de schaal aan te passen
en dat stel je dan jammer genoeg vast als alles al is afgedrukt. ik begrijp wel het probleem als je verschillende zichtvensters van verschillende schalen hebt, mijn oplossing dan niet werkt
maar je het hier handmatig moet doen. Maar in de meeste gevallen gaat het om één zichtvenster per blad en had ik graag automatisch de schaal van dat zichtvenster in mijn titelblad gekregen

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 262
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 23 September 2018 - 12:32 AM

Je kan met een titel-tekening een aantekening maken in je zichtvenster.
Stel de titel-tekening zo in dat ze enkel de schaal weergeeft en positioneer ze in je titelhoek.

Als je nadien titelhoek of zichtvenster verplaatst moet je natuurlijk die positie ook weer aanpassen.
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

#5 Gebruiker is online   steven.v.b 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 19
  • Lid geworden: 18-February 14
  • Gender:Male
  • Stad:wommelgem

Gepost 24 September 2018 - 11:15 AM

Beste,

ik heb enkele symbolen gemaakt met verschillende schaalbalken. Vorvolgens kies ik om op mijn bladkaders een noordpijl weer te geven en kies ik als symbool de juiste schaalbalk.

mvg

Steven
0

#6 Gebruiker is offline   Jan-Burger TROOST 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 20
  • Lid geworden: 02-February 14
  • Gender:Male
  • Interests:Teaching Digital Design. New to Singlespeed & Handlettering.
  • Stad:Rotterdam

Gepost 25 September 2018 - 12:06 PM

Blijven handmatige acties. TS hoopte op enige interactie tussen zichtvenster en bladkader… ;-)
Microsoft Surface Pro 4 (late 2015), 2.40 GHz i5-6300U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520, Windows 10 (latest)
VW2018NL SP4 (Build 435714, 64-bits), Studentenversie (Studio, Renderworks);

iMac 21,5" (late 2015), 3.1 GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, Intel Iris Pro Graphics 6200, macOS (latest)
VW2018EN SP4 (Build 435714, 64-bits), Professional (Fundamentals, Spotlight, Renderworks)
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers