VectorWorks forum: Energos - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Energos functie niet meer aaanwezig

#1 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 109
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 09 February 2016 - 12:46 PM

De insteekmodule Energos zit niet meer standaard in de nieuwe update.
Bij bewerken omgeving kan ik hem wel weer terug invoegen onder 'extra' maar ik krijg dan geen aparte tab 'energos' maar de opgedeelde knoppen.
Wel best verwarrend.....
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 258
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 09 February 2016 - 02:28 PM

Je kan bij bewerk werkomgeving een nieuw menu invoegen ( links boven in tab menu's) en dan daar je Energos commando's inslepen.
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

#3 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 109
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 09 February 2016 - 02:52 PM

Bekijk Post dirk, op 09 February 2016 - 02:28 PM, zei:

Je kan bij bewerk werkomgeving een nieuw menu invoegen ( links boven in tab menu's) en dan daar je Energos commando's inslepen.

Je krijgt dan geen aparte uitklapfunctie meer onder 'energos' maar de aparte deelfuncties, zoals in m'n bijgevoegde view, dat is hetgeen ik verwarrend vind.
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 258
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 09 February 2016 - 08:15 PM

bedoel je dit ?

https://webclient.ru...VvP7V3l9fOBeEEd
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

#5 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 10 February 2016 - 05:53 PM

Bekijk Post lijn48, op 09 February 2016 - 02:52 PM, zei:

Je krijgt dan geen aparte uitklapfunctie meer onder 'energos' maar de aparte deelfuncties, zoals in m'n bijgevoegde view, dat is hetgeen ik verwarrend vind.


De suggestie van Dirk is correct, maak eerst een menucommando "Energos" en plaats hier vervolgens de "Energos commando's" onder.
Maar, om te beginnen zou je het commando niet hebben mogen kwijtspelen - dat is wel een probleem.

Ingeval er in je gebruikersmap eigen werkomgevingen zouden zitten: sluit Vectorworks af, verwijder deze eigen werkomgevingen uit hun locatie en start Vectorworks terug op.
Mogelijk is het daarbij rechtgezet.
Succes !
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#6 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 109
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 15 February 2016 - 05:32 PM

Bekijk Post Gerrit, op 10 February 2016 - 05:53 PM, zei:

De suggestie van Dirk is correct, maak eerst een menucommando "Energos" en plaats hier vervolgens de "Energos commando's" onder.
Maar, om te beginnen zou je het commando niet hebben mogen kwijtspelen - dat is wel een probleem.

Ingeval er in je gebruikersmap eigen werkomgevingen zouden zitten: sluit Vectorworks af, verwijder deze eigen werkomgevingen uit hun locatie en start Vectorworks terug op.
Mogelijk is het daarbij rechtgezet.
Succes !


Ik heb het intussen terug aangemaakt volgens Dirk's suggestie.
Kwijtgespeeld was ik het niet, het was gewoon niet meer aanwezig na de update.
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

#7 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,104
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 20 February 2016 - 07:51 AM

Bestaat er een goede en handige handleiding om ergo te gebruiken in België ?
Het ziet er een zeer interessant hulpmiddel uit, maar het schrikt ook een beetje af door zijn ogenschijnlijke complexiteit.
Bestaat er een opleiding ( cursus ) voor bij D.Ex ?

Is het eenvoudig te gebruiken zodat we als architect al bij het ontwerp een idee krijgen van de energetische waarde van een ontwerp.
( Geloof me vrij : Volkswagen is niets in vergelijking met de EPB-sjoemelsoftware ).
Vectorworks NL 208 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Vice-Voorzitter Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers