VectorWorks forum: Velux Raam Aansluiting Met Dak - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

Velux Raam Aansluiting Met Dak

#1 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,013
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 15 May 2019 - 07:58 AM

Als ik een velux raam in dak plaats , geen enkel probleem, maar dan zie in nog altijd de isolatie en andere elementen, ik wil enkel de gipsplaat zien. Moet ik dit manueel tekenen of is daar ergens een instelling.

Bijgesloten bestand(en)


Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#2 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,120
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 15 May 2019 - 08:02 AM

ik denk dat je dat manueel zal moeten doen, maar volgens mij niet zo ingewikkeld. Ga gewoon naar de 3d functie afleiden.
kies voor de optie oppervlak afleiden en klik op groene vinkje. Zet nu dit oppervlak in je klasse van je gipsplaat.

Heb ook een vraagje. Heb jij alle veluxen met correcte maten in 3d staan? of heb je die zelf ontworpen?

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs Mojave 10.14.6


Vectorworks 2019 Architectuur SP4.1+ Renderworks
0

#3 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,013
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 15 May 2019 - 10:24 AM

Bekijk Post Pascal, op 15 May 2019 - 08:02 AM, zei:

ik denk dat je dat manueel zal moeten doen, maar volgens mij niet zo ingewikkeld. Ga gewoon naar de 3d functie afleiden.
kies voor de optie oppervlak afleiden en klik op groene vinkje. Zet nu dit oppervlak in je klasse van je gipsplaat.

Heb ook een vraagje. Heb jij alle veluxen met correcte maten in 3d staan? of heb je die zelf ontworpen?

groeten
Pascal


Ik heb die uit de bibliotheek van vectorworks gehaald, ik denk zelf dat je die van BIM Objects ook kunt gebruiken, je moet er wel een symbool van maken (3D) en boven aanzicht. Moet je ook met de ramen doen. Raam module, degroeperen en symbool van maken , inslepen in je dak vlzk (module van vect.) en dan de optie bekijken. Zo heb ik het gedaan.
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#4 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 579
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 16 May 2019 - 12:34 PM

Om te vermijden dat je nog gipsplaat extra moet tekenen, geef ik spouw, lattenwerk en isolatie steeds dezelfde textuur als pleister.
In 3D vind ik het niet nodig om hier een textuur aan te geven die eigen is aan materiaal maar telt louter het uiteindelijke uitzicht.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#5 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,013
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 16 May 2019 - 03:37 PM

Brajan

Dat is ook een manier :)/>
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#6 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,120
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 17 May 2019 - 07:19 AM

Maak jij je dak dan als één component. Ik bedoel hiermee, gipsplaat, lastenwerk en pannen. Of splits je deze op in je constructie enerzijds en pannen anderzijds.
Het probleem van één pakket is dat je pannen niet over je buitenmuur gaan. Vandaar dat ik het meestal ga opsplitsen. dan moet je wel in de structuur een gat voorzien van de velux
en in de pannen de velux zelf zetten. Of welke workflow heb jij?


Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs Mojave 10.14.6


Vectorworks 2019 Architectuur SP4.1+ Renderworks
0

#7 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,013
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 17 May 2019 - 07:44 AM

Bij mij is het dak een geheel, zodat de velux ramen erdoor gaan. En de zijkanten paste ik vroege aan door 3d functie afleiden te gebruiken en de textuur op te zetten. Maar ik had ergens een YouTube film van roof gezien dat die automatisch kunt laten aanpassen, zodat je dit niet moet doen.

Zoeken onder YouTube

Dak aanmaken in Vectorworks.


Hier zouden ze nog een functie kunnen bij kunnen bijzetten ivm dakramen en veluxramen



Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#8 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 579
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 17 May 2019 - 01:54 PM

Ik teken eerst (in ontwerp) alleen een laag pannen met velux in. In latere fase kopieer ik dit dak en ken er een dikker pakket aan vast dat bestaat uit verschillende lagen (pleister, isolatie, lastenwerk enz). Iedere laag met eigen kenmerken maar wel met textuur pleister.
Daarna plaats ik het dikkere pakket op juiste hoogte (dus onder de dakpannen) en verwijder ik het dakvenster als alleen opening en pas ik eventueel breedte en hoogte een beetje aan om mooi met muren aan te sluiten.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers