VectorWorks forum: hart op hart afstand - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

hart op hart afstand

#1 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 12 May 2005 - 10:53 AM

kan iemand me zeggen hoe ik een hart op hart afstand kan invoegen in mijn script

k wil een rechthoek van (lengte x) op een hoogte van 12.5 en dan wil ik daarop rechthoekjes met een tussenafstand van 45 cm)

mvg
pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 May 2005 - 11:06 AM

Uit de VS Reference Manual :

Rect(0,1,1,0);
Duplicate(2,0);
{duplicates the rectangle 2 units right of the original}


Wanneer het aantal duplicaten niet vastligt maak je een PIO met lengte als eerste parameter en tussenafstand als tweede. In het script zal eerst een voorwerp worden aangemaakt en vervolgens met Duplicate(x,y); worden herhaald. Stop deze Duplicate actie in een Repeat?Until routine (zie mijn Sectionaalpoort scriptje :wink: ).

BTW de VS helpfiles zouden zich moeten bevinden op de originele programma CD's. Is dit mogelijk niet zo in de NL versie ? Open in VW de Help, en klik vervolgens door.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#3 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 12 May 2005 - 11:15 AM

Bedankt gerrit,

De manual staat wel op de CD ( maar in het engels) en ik heb hem al verschillende keren doorgenomen, maar ik begrijp niet altijd hoe je begint aan een script, en als ik dan bepaalde zaken wil combineren geraak ik helemaal in de kluts.

ik heb het balustrade script gebruikt omdat ik zag dat je daar hoh gebruikt, maar weer hetzelfde probleem, hem echt inpassen in mijn script lukte niet vandaar mijn vraag. Ik doe wel pogingen om het zelf te proberen, maar meestal krijg ik een probleem, waar ik niet uit geraak.

Ik probeer een beetje "eenvoudige" scripts te schrijven van zaken die wij zeer veel gebruiken en ??naal deze op punt staan gaat alles toch veel vlotter.

Ik ben nu bezig om een voordeur in vooraanzicht te tekenen met een zijraam , waarvan ik wil dat het zijraam zichtbaar of niet zichtbaar kan maken en waar je de breedte van de deur en het raam kan aanpassen.

Hiervoor ben ik gestart vanaf het script sectionaal poort, en zie wel hoever ik kom

mvg
en dank voor de uitleg
pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 May 2005 - 11:29 AM

Pascal, de meeste mensen raken soms de kluts kwijt, jij belandt dus zo te lezen in diezelfde kluts :mrgreen: :mrgreen:
Lapsus vergeven.

De VS manual is tweeledig :
- de eerste gaat over de structuur van scripten, dus hoe begint het, wat zijn variabelen, hoe werken zaken als IF?THEN, REPEAT?UNTIL, BEGIN?END, enz enz. Leuke bedliteratuur.
- de tweede geeft index-matig een korte toelichting van elk commando.

Mijn methode, mogelijk niet de beste, bestaat eruit om ergens een stukje werkend script te nemen dat "iets doet" wat lijkt op hetgeen ik wil bekomen. Daarin bouw ik verder. Voordeel : relatief snel resultaat, nadeel : slordig, soms teveel proza?
Daarenboven moet je opletten bij externe stukjes script die je via Copie-Plak invoegt : hierin zitten soms parameters die in je eigenlijke hoofdscript nog niet benoemd werden (onder VAR). Dit geeft vaak (uiteraard) foutmeldingen nadien.

In jouw vraag van daarnet kan je, mits een beetje fantasie, al gauw ertoe komen om in de tweede manual te zoeken naar begrippen als bv "Duplicate"? Toegegeven, je moet de Engelse taal een beetje machtig zijn.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#5 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 12 May 2005 - 12:55 PM

Gerrit, is het mogelijk me nog een stapje verder te helpen, heb al van alles geprobeerd, maar het blijkt maar niet te lukken

tot hier gaat mijn script, maar ik vind het maar niet hoe ik meer rechthoekjes kan zetten op een bepaalde interval heb geprobeerd met zaken uit het script sectionaal poort te halen, maar dan loopt het mis

nu moet ik wel mijn lijn trekken van links naar rechts, hoe wijzig ik dat om te tekenen van rechts naar links


Procedure Goot;

VAR
a,b,c,d,l:REAL;

BEGIN

a:=PGOOTHOOGTE;
b:=Pbeugelhoogte;
c:=Pbeugeldikte;
l:=PLineLength;


NameClass('None');
PenFore(255);
PenBack(0);
PenPat(2);
PenSize(10);
FillPat(1);
FillFore(255);
FillBack(0);

BeginGroup;
Rect(0,0,l,a);
Rect(0,0,l,a-2.5);
Endgroup;
BeginGroup;
rect(0,-0.75,c,b-0.95);
Duplicate(45,0);
Endgroup;
END;


mvg
pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#6 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 12 May 2005 - 02:18 PM

1? SCRIPT

Procedure Goot;

VAR
a,b,c,d,l:REAL;
teller:REAL;

BEGIN

a:=10;
b:=20;
c:=5;
l:=600;

BeginGroup;
Rect(0,0,l,a);
Rect(0,0,l,a-2.5);
DSelectAll;

teller:=1;
rect(0,-0.75,c,b-0.95);
REPEAT
Duplicate(45,0);
teller:=teller+1;
UNTIL ((45*teller)>l);

Endgroup;
END;

Run (goot);


Noteer dat ik een VAR heb toegevoegd (teller), en je parameters gemakshalve vervangen heb door vaste waarden !
Ik hoop dat je uit dit voorbeeld de Repeat?Until beter kan begrijpen.


2? TEKENRICHTING

Rect (0,0,L,5); maakt een rechthoek vanaf punt 0,0 naar rechts
Rect (0,0,-L,5); maakt een rechthoek vanaf punt 0,0 naar links

Gewoon een kwestie van al je X-waarden negatief te zetten tov het vertrekpunt.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers