VectorWorks forum: Linken Van Camera Met Bepaald Object - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Linken Van Camera Met Bepaald Object

#1 Gebruiker is offline   Eliza 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 8
  • Lid geworden: 04-January 10
  • Stad:Brugge

Gepost 28 April 2011 - 03:55 PM

Een vraagje:

Ik vroeg me juist af: is het mogelijk om een bepaalde camera te linken met een bepaald object?
Het object zou enkel moeten te zien zijn bij dat bepaald camera standpunt en niet bij de andere....
Ik gebruik Cinema 4d R12 Visualize.

Groetjes,

Eliza
PC: WINDOWS XP
VW 2010: Standaard & arch. en interieur
CINEMA 4D R11
0

#2 Gebruiker is offline   BaRa 

  • Bart
  • Groep: Administrators
  • Posts: 1,021
  • Lid geworden: 18-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:Gent

Gepost 29 April 2011 - 06:53 AM

Ik begrijp de vraag niet helemaal, maar het antwoord is ja. OK, dat klinkt vreemd, maar het probleem is dat ik je vraag op enkele verschillende manieren kan interpreteren en dat voor elk van die manieren het antwoord "ja" is. Kan je iets meer uitleg geven van wat je probeert te bereiken? Dan kan ik proberen om er een bruikbaar antwoord voor te formuleren.
MacOS Skunk - altijd de nieuwste versie van VW en C4D

"We moeten partij kiezen. Neutraliteit is in het voordeel van de onderdrukker, nooit in het voordeel van het slachtoffer." - Elie Wiesel
0

#3 Gebruiker is offline   Eliza 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 8
  • Lid geworden: 04-January 10
  • Stad:Brugge

Gepost 29 April 2011 - 08:28 AM

Ok!

Ik zal mss wat concreter zijn:

De 3d die ik nu maak is er éen van een winkel. Ik kleed die aan met figuranten,enz,....
Als ik vanuit camera standpunt 1 kijk, staan de figuranten op een bepaalde, voor dit camera standpunt geschikte plaats.
Maar als ik dan bijvoorbeeld naar camera standpunt 2 ga, staat er bijvoorbeeld 1 van mijn figuranten pal voor de camera.

Ik zou dus graag i.p.v. elke keer bij een bepaalde camera die objecten uit te zetten of te verplaatsen, ze linken met die camera .
Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld figurant A enkel zichtbaar is bij camerastandpunt 1, en als ik naar camerastandpunt 2 ga, dat die figurant A automatisch niet meer zichtbaar is.

mvg en bedankt voor de snelle reactie,

Eliza
PC: WINDOWS XP
VW 2010: Standaard & arch. en interieur
CINEMA 4D R11
0

#4 Gebruiker is offline   BaRa 

  • Bart
  • Groep: Administrators
  • Posts: 1,021
  • Lid geworden: 18-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:Gent

Gepost 29 April 2011 - 10:08 AM

Nu snap ik wat je bedoelt. Wat ik in zo'n geval doe is dit:

- ik plaats de objecten die ik wil tonen/verbergen hiërarchisch onder de camera
- als ik ze niet wil zien, verberg ik gewoon de camera
- wil ik ze wel zien, dan toon ik de camera

Wat je ook kan doen, is de objecten (personen) die je wilt tonen/verbergen toekennen aan een layer, en die layer tonen/verbergen. Het voordeel daarvan is dat je de hiërarchie van je scène niet moet veranderen.

Er is ook een manier om het helemaal te automatiseren, maar daarvoor moet je werken met Xpresso en COFFEE (programmeermiddelen). Ik weet niet of dat iets is waar je mee wilt bezig zijn?
MacOS Skunk - altijd de nieuwste versie van VW en C4D

"We moeten partij kiezen. Neutraliteit is in het voordeel van de onderdrukker, nooit in het voordeel van het slachtoffer." - Elie Wiesel
0

#5 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 987
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 29 April 2011 - 12:23 PM

Kan je dit ook doen met frame-line
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

#6 Gebruiker is offline   BaRa 

  • Bart
  • Groep: Administrators
  • Posts: 1,021
  • Lid geworden: 18-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:Gent

Gepost 03 May 2011 - 06:29 PM

Bekijk Post nidecker, op 29 April 2011 - 12:23 PM, zei:

Kan je dit ook doen met frame-line


Euuh? Sorry Sven, nu weet ik even niet wat je bedoelt :)/>
MacOS Skunk - altijd de nieuwste versie van VW en C4D

"We moeten partij kiezen. Neutraliteit is in het voordeel van de onderdrukker, nooit in het voordeel van het slachtoffer." - Elie Wiesel
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers