VectorWorks forum: Gegevens Uit Vloerplaat Of Muren Halen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

Gegevens Uit Vloerplaat Of Muren Halen Meetstaten ….

#1 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 09 September 2013 - 08:53 AM

Hallo, sinds een tijdje is VW betreft functies niet meer In het NL maar in het Engels, dat maakt het soms wat zoekwerk voor mij. Ook ben ik soms de draad kwijt, ben architect geen specialist VW.
Er zijn verschillenden rapporteringe in VW opgenomen, maar ik zie er geen die mijn vraag oplost.
Concreet :
Ik heb een vloerplaat opgebouwd uit verschillende opbouwlagen, stel :
- de drager
- de uitvullaag
- de akoestische laag
- de 2de uitvullaag
- het vloerverwarmingspakket
- de dekvloer op dat het vloerverwarmingspakket
- de ontkoppelingslaag
- de afwerking ( tegels, parket, lino, enz )
Uit die getekende vloerplaat zou ik graag per layer een rapport ( rekenblad ) krijgen met de oppervlakte en dikte van elk van die lagen ( en de naam van die laag dat uit de lijnarcering wordt gehaald - in mijn geval tweetalig in het vb ).
Idem voor samengestelde muren, de oppervlakte, dikte, volume van elk van die lagen ( voor isolatie enkel oppervlakte en dikte ).

HELP ( of moet ik een privé les volgen bij D.Ex ? B)/> )


Nog iets : als ik die laag getekend heb zou ik graag op de zichtzijde bovenaan 2D/plan de arcering zien van de afwerking (parket/tegels, …. ). Ik weet dat het een 3D model is, maar is er een oplossing ? Cfr symbool van 2D/3D gekoppeld kan zijn.
Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#2 Gebruiker is offline   Dieter Geerts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 753
  • Lid geworden: 26-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Gent
  • Interests:VectorWorks, VectorScript, FileMaker Pro,...
  • Stad:Gent

Gepost 09 September 2013 - 11:23 AM

Bekijk Post a080905, op 09 September 2013 - 08:53 AM, zei:

Nog iets : als ik die laag getekend heb zou ik graag op de zichtzijde bovenaan 2D/plan de arcering zien van de afwerking (parket/tegels, …. ). Ik weet dat het een 3D model is, maar is er een oplossing ? Cfr symbool van 2D/3D gekoppeld kan zijn.


In 2D/planaanzicht word er gebruik gemaakt van de kenmerken van de klasse waarin je vloerplaat zit. Deze is dus in te stellen per vloerplaat apart en is helemaal onafhankelijk van de vloerplaatcomponenten.
0

#3 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 09 September 2013 - 12:07 PM

Dank Dieter dat is al een goede tip !
Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#4 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,284
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 10 September 2013 - 07:13 AM

Van muren en vloerplaten die aangemaakt zijn met resp. muur- en vloerplaatstijlen, kan je in een rekenblad de oppervlakte, het volume en de naam bekomen met dezelfde formules:

=COMPONENTOPP(index)
=COMPONENTVOL(index)
=COMPONENTNAAM(index)


waarbij (index) telkens het volgnummer van de component opgeeft. Die nummering begint bij de referentielijn van het object: voor een muur is dat vaak het buitengevelblad, voor een vloerplaat de bekleding.

=COMPONENTVOL(index)/COMPONENTOPP(index) geeft de dikte.

=AFBEELDING, met de veldopmaak ingesteld op "2D kenmerken" geeft je daarbovenop nog een afbeelding van de hulpbron.

----------------
De rekenblad-functies komen overigens terug naar het NL in een volgende ServicPack.
Retina MacBook Pro i7 • MacOS 10.12 • Vectorworks 2017 • Renderworks
iPhone SE • iPad Air 2 • iOS 10 • Vectorworks Nomad
0

#5 Gebruiker is offline   Dieter Geerts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 753
  • Lid geworden: 26-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Gent
  • Interests:VectorWorks, VectorScript, FileMaker Pro,...
  • Stad:Gent

Gepost 10 September 2013 - 07:23 AM

Bekijk Post Gerrit, op 10 September 2013 - 07:13 AM, zei:


=COMPONENTVOL(index)/COMPONENTOPP(index) geeft de dikte.

De rekenblad-functies komen overigens terug naar het NL in een volgende ServicPack.


Die formule is niet 100% correct voor muren, want je kan een component deels uitsnijden, en dan krijg je niet de juiste dikte terug, natuurlijk is dit in de meeste gevallen te verwaarlozen, als je er maar rekening mee houd. ;)/>

Ow, dus volgende SP zijn deze weer in het NL? Kan er voor gezorgd worden dan we zowel de Engelse als Nederlandstalige kunnen gebruiken? Ik werk vaak met Engelstaligen samen, en dan is het makkelijker om te helpen....
0

#6 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 10 September 2013 - 12:04 PM

Bekijk Post Gerrit, op 10 September 2013 - 07:13 AM, zei:

De rekenblad-functies komen overigens terug naar het NL in een volgende ServicPack.

Goed nieuws, mogen dan we hopen op een uitgebreide lijst met voorbeelden van al die functies en wat we ermee kunnen aanvangen. En ook voorbeelden die we kunnen downloaden in VSS ? :)/>/>
Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#7 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 10 September 2013 - 03:17 PM

Gerrit, de rekenbladfunctie =COMPONENTVOL(index)/COMPONENTOPP(index) geeft een andere waarde dan wanneer ik de cellen zelf door mekaar deel ?
Hier bij mij in het Engels =COMPONENTVOLUME(index)/COMPONENTAREA(index)
Kijk eens rij 4 en 6 kolom F.
De waarde moet 0,8 cm zijn.
Ik kan de fout niet onmiddellijk vinden ? Misschien iemand anders wel. Zie bijlage ( het bestand is te groot om door te sturen vandaar een schermafbeelding )
Walther

Bijgesloten bestand(en)


Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#8 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,284
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 10 September 2013 - 03:30 PM

Bekijk Post a080905, op 10 September 2013 - 03:17 PM, zei:

Gerrit, de rekenbladfunctie =COMPONENTVOL(index)/COMPONENTOPP(index) geeft een andere waarde dan wanneer ik de cellen zelf door mekaar deel ?
Hier bij mij in het Engels =COMPONENTVOLUME(index)/COMPONENTAREA(index)
Kijk een rij 4 en 6 kolom F.
De waarde moet 0,8 cm zijn.
Ik kan de fout niet onmiddellijk vinden ? Misschien iemand anders wel. Zie bijlage ( het bestand is te groot om door te sturen vandaar een schermafbeelding )
Walther


Je mag mij het ZIP-bestand doorsturen via YouSendIt, WeTransfer...
Edit
Een fragment volstaat Walther - zolang ik de vloerplaten in kwestie kan zien...
Retina MacBook Pro i7 • MacOS 10.12 • Vectorworks 2017 • Renderworks
iPhone SE • iPad Air 2 • iOS 10 • Vectorworks Nomad
0

#9 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,284
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 10 September 2013 - 08:53 PM

Bekijk Post Dieter Geerts, op 10 September 2013 - 07:23 AM, zei:

Ow, dus volgende SP zijn deze weer in het NL? Kan er voor gezorgd worden dan we zowel de Engelse als Nederlandstalige kunnen gebruiken? Ik werk vaak met Engelstaligen samen, en dan is het makkelijker om te helpen....


NL of FR of US, een combo is technisch niet mogelijk.
Retina MacBook Pro i7 • MacOS 10.12 • Vectorworks 2017 • Renderworks
iPhone SE • iPad Air 2 • iOS 10 • Vectorworks Nomad
0

#10 Gebruiker is offline   Dieter Geerts 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 753
  • Lid geworden: 26-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Gent
  • Interests:VectorWorks, VectorScript, FileMaker Pro,...
  • Stad:Gent

Gepost 11 September 2013 - 07:19 AM

Bekijk Post Gerrit, op 10 September 2013 - 08:53 PM, zei:

NL of FR of US, een combo is technisch niet mogelijk.



Dan is Engels de 'beste' keuze volgens mij... Geen vertaal werk voor DE, zodat het raamgereedschap sneller kan afgewerkt worden, en dezelfde naamgevingen als de meeste VW gebruikers in andere landen.
0

#11 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,284
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 11 September 2013 - 12:16 PM

Bekijk Post a080905, op 10 September 2013 - 03:17 PM, zei:

Gerrit, de rekenbladfunctie =COMPONENTVOL(index)/COMPONENTOPP(index) geeft een andere waarde dan wanneer ik de cellen zelf door mekaar deel ?
Hier bij mij in het Engels =COMPONENTVOLUME(index)/COMPONENTAREA(index)
Kijk eens rij 4 en 6 kolom F.
De waarde moet 0,8 cm zijn.


Sorry, ik had mijn antwoord niet vooraf getest - ik vermoedde dat het zou lukken.
Maar inderdaad blijkt nu dat deze functies niet onderling in een formule samenwerken.
Voor elke functie maak je een cel, en vervolgens bouw je een formule met celreferenties.
Retina MacBook Pro i7 • MacOS 10.12 • Vectorworks 2017 • Renderworks
iPhone SE • iPad Air 2 • iOS 10 • Vectorworks Nomad
0

#12 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 11 September 2013 - 02:41 PM

Ik heb het ook eens getest voor muren en daar het voor muurdikte niet op om met formules met celreferenties te werken om de reden dat Dieter aanhaalt ( een opening zorgt ervoor dat de muur zogenaamd wat dikker wordt )
Hier biedt de functie =WALLTHICKNESS dan wel de juiste oplossing.
Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#13 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,099
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 12 September 2013 - 01:04 PM

Bij MUREN zou ik graag de hoogte van de muur in mijn tabel krijgen :

Ik dacht aan =WALLOVERALLHEIGHT maar deze functie geeft mij niet de hoogte per verdieping maar de hoogte gemeten vanaf de nulpas ? Dus alle verdiepingshoogtes eronder worden meegeteld.
Wat wel leidt tot het gewenste resultaat is =WALLAVERAGEHEIGHT ( gemiddelde ? )


=WALLTHICKNESS geeft dan wel de goede dikte van de muur want een formule met celreferentie werkt hier dan niet en zoals Dieter zegt is het niet 100% juist. De muur is wat dikker omwille van deurgaten. Ik vermoed dat een gat in een vloerplaat hetzelfde probleem geeft.
Zou er geen =COMPONENTTHICKNESS(index) kunnen worden geïmplementeerd ?


Tussen =WALLAREA_NET en =COMPONENTAREA(index) zie ik lichte verschillen, maar kan ze niet echt verklaren tenzij het over muren zou gaan die onder 45° afgesneden een rechte hoek vormen met een andere muur. Ik heb op 2187 m2 er 4 m2 meer met de functie =COMPONENTAREA(index).
En bovendien merk ik nog verschillen op als ik de muur manueel uitreken zijnde : lengte x hoogte ?
Vectorworks NL 2017 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#14 Gebruiker is offline   PTR 

  • Expert
  • Groep: Administrators
  • Posts: 258
  • Lid geworden: 05-July 04
  • Gender:Male
  • Location:1840 Malderen
  • Interests:Architectuur, Muziek, Bass
  • Stad:Londerzeel

Gepost 07 January 2014 - 11:05 PM

Ik heb, als je wil, een plugin-commando dat aan alle muren en vloerplaten een record hangt. Hierin zijn alle namen van alle componenten opgenomen en wordt bij elke muur / vloerplaat genoteerd welke index dit component heeft en hoe dik het component is. Deze recordgegevens kan je dan in een rekenblad gebruiken om je meetstaat te maken. Ik weet dat het een workaround is, maar ik heb momenteel geen betere oplossing.
Life is full of Bassion!

MacBook Pro, Mac OS 10.12
VectorWorks Studio met Renderworks, Artlantis Studio, Cinema4D,
iLife, Logic Express, iWork, Filemaker Pro 13 Advanced, ...
0

#15 Gebruiker is offline   Laurence 

  • Nieuwkomer Forum
  • Groep: Members
  • Posts: 12
  • Lid geworden: 07-November 13
  • Gender:Female
  • Stad:Gent

Gepost 21 January 2015 - 10:18 AM

Bekijk Post PTR, op 07 January 2014 - 11:05 PM, zei:

Ik heb, als je wil, een plugin-commando dat aan alle muren en vloerplaten een record hangt. Hierin zijn alle namen van alle componenten opgenomen en wordt bij elke muur / vloerplaat genoteerd welke index dit component heeft en hoe dik het component is. Deze recordgegevens kan je dan in een rekenblad gebruiken om je meetstaat te maken. Ik weet dat het een workaround is, maar ik heb momenteel geen betere oplossing.


Hallo,
echt, een plugin-commando?
zou je mij die aub kunnen bezorgen?
alvast dank, dat zou me enorm vooruit helpen.


platform: PC
Operating system: windows 7
Versienummer:VW 2015
Modules: Architectuur en Interieur + kast op maat
Rendersoftware: Renderworks
VSS gebruiker
0

#16 Gebruiker is offline   H L 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 53
  • Lid geworden: 09-October 10
  • Stad:Bxl

Gepost 31 March 2015 - 09:18 AM

Beste PTR,

Die plogin zou ik ook graag eens willen gebruiken.

Alvast bedankt, Huug.
Macbook pro i7 - 8GB RAM - OSX 10.11.6 - VW 2017 architectuur - VSS
0

#17 Gebruiker is offline   PTR 

  • Expert
  • Groep: Administrators
  • Posts: 258
  • Lid geworden: 05-July 04
  • Gender:Male
  • Location:1840 Malderen
  • Interests:Architectuur, Muziek, Bass
  • Stad:Londerzeel

Gepost 31 March 2015 - 11:49 AM

In bijlage de plug-ins die je kan gebruiken om aan je muren en vloerplaten een record met info over de componenten te hangen.

De info uit dat record kan je dan uitlezen in een rekenblad.

De plugin hoort in de gebruikersmap van Vectorworks in de map Plugins.

Daarna moet je deze plugins nog toevoegen aan je werkomgeving. Over het aanpassen van de werkomgeving vind je een filmpje op onze videotrainingswebsite.




Bijgevoegd bestand  Archive.zip (10.72K )
Aantal downloads : 21


Life is full of Bassion!

MacBook Pro, Mac OS 10.12
VectorWorks Studio met Renderworks, Artlantis Studio, Cinema4D,
iLife, Logic Express, iWork, Filemaker Pro 13 Advanced, ...
0

#18 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 96
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 27 March 2017 - 02:48 PM

Bekijk Post PTR, op 31 March 2015 - 11:49 AM, zei:

In bijlage de plug-ins die je kan gebruiken om aan je muren en vloerplaten een record met info over de componenten te hangen.

De info uit dat record kan je dan uitlezen in een rekenblad.

De plugin hoort in de gebruikersmap van Vectorworks in de map Plugins.

Daarna moet je deze plugins nog toevoegen aan je werkomgeving. Over het aanpassen van de werkomgeving vind je een filmpje op onze videotrainingswebsite.




Bijlage Archive.zip



Kan het zijn dat deze niet meer werkt in de recente versies van VW?
Gr,
Katelijn
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

#19 Gebruiker is offline   PTR 

  • Expert
  • Groep: Administrators
  • Posts: 258
  • Lid geworden: 05-July 04
  • Gender:Male
  • Location:1840 Malderen
  • Interests:Architectuur, Muziek, Bass
  • Stad:Londerzeel

Gepost 27 March 2017 - 07:58 PM

@lijn48: bij mij werkt het wel nog.

--Peter

Bijgesloten bestand(en)


Life is full of Bassion!

MacBook Pro, Mac OS 10.12
VectorWorks Studio met Renderworks, Artlantis Studio, Cinema4D,
iLife, Logic Express, iWork, Filemaker Pro 13 Advanced, ...
0

#20 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Forum Kenner
  • Groep: Members
  • Posts: 96
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 28 March 2017 - 08:57 AM

Bekijk Post PTR, op 27 March 2017 - 07:58 PM, zei:

@lijn48: bij mij werkt het wel nog.

--Peter


@Peter,
Deze werkt wel. Bij de vorige kreeg ik enkel nulwaarden in het infopalet.
Van harte dank!
Katelijn
iMac 27-Os X 10.11.6- 2,66 GHz-8 GB-VW 2017SP2 A&I - Renderworks
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers