VectorWorks forum: Digitale Bouwaanvragen - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

  • 3 Pagina's +
  • 1
  • 2
  • 3

Digitale Bouwaanvragen

#21 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 18 February 2017 - 08:40 PM

Bekijk Post Pascal, op 17 February 2017 - 08:58 PM, zei:

Brajan


Als ik het goed bebrijp haal je de code op in je kleine titelhoek op via de code SN_gemeentecode.
Door die SN haalt hij het nummer van je presentatielaag op als je nu ook nog in je code SD_titel opneemt in je kleine titelhoek
zal hij de naam opaheln van je presentatielaag

lukt het zo?
Pascal

Dit gaat vrees ik mijn petje te boven.
Ik leg even uit hoe ik het tot nu toe deed.
Ik heb een symbool als titelblok met daarin tekst. De tekst is gekoppeld aan een record Titelblok waar de veldwaarde bv "P_bouwheer" is, het type is "tekst" en de standaardwaarde "Dhr en Mevr."
De P_ zorgt ervoor dat al de geplaatste titelblokken dezelfde waarde hebben, dus dezelfde bouwheer.
De schaal heb ik bv "A_schaal" als veldwaarde en standaard op 1/50 maar dat verander ik bv in 1 titelblokje waar mijn inplanting op staat naar 1/200.
De A_ zorgt ervoor dat alleen 1 titelblok verandert.

Maar nu wil ik dus ook een tekstje in mijn symbool dat zegt wat er op deze presentatielaag staat. Bv op de presentatielaag voorgevel wil ik automatisch voorgevel hebben staan zonder dit te typen.
Hij zou die naam dus uit de titel van de presentatielaag moeten halen.
Hoe ik deze kan ophalen weet ik dus niet. Ik dacht aan een stempel of een heel klein stukje rekenblad ofzo?

Snap je wat ik bedoel en heb je de oplossing hiervoor. Ik weet niet waar jij de code SD_titel insteekt.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#22 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 18 February 2017 - 11:00 PM

Brajan

Je bent idd al op de goede weg.
Maak nu eens in je titelblok een dummy tekst code gemeente en inhoud plan
In je record van je titelblok maak je twee items aan sn_code gemeenten en Sd_inhoud plan
( ik weet het nu niet precies van buiten, maar zou kunnen dat je die Sn en Sd moet wisselen dan krijg je sd_code gemeente)
Plaats nu die kleine titelhoek op een presentatielaag en geef deze presentatielaag al nummer de code van de gemeente en de titel van de presentatielaag voorgevel
Nu zal je zien dat die zaken worden overgenomen in je titelhoek

Als je nu de presentatielaag publiceert krijg je de code koppelteken tplaninhoud..pdf

Ik hoop dat het zo wat duidelijker is
Ik hoor het wel

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#23 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 20 February 2017 - 09:56 AM

Het is gelukt.
In het record moet A_code gemeente_SN staan.
De _SN moet als achtervoegsel gebruikt worden om te werken.
Merci voor het geduld.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#24 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 20 February 2017 - 10:18 AM

Brajan

ja en op die manier haalt hij de zaken uit je presentatielagen.
kwestie van nu een sjabloon te maken met voldoende presentatielagen
waar je reeds in het nummer presentatielaag de code van de gemeente ingeeft en bij het nummer het onderwerp van je plannentje
Deze haalt hij dan op in je titelhoek, als je dan publiceert krijg je een pfd volgens de norm van de gemeente.

Ik zit nu nog wat te klooien met die schaallat, zou willen dat deze op mijn presentatielaag staat en automatisch aanpast aan de schaal van het onderwerp
weet weer wat doen :)/>

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#25 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 20 February 2017 - 10:51 AM

Ik dacht nu eerst nog eens te lezen in het normenboek, hoe en wat er juist op de pdf's moet staan en dan maak ik nieuw sjabloon klaar.
Zal nog wel even duren eer alles weer op punt staat.
Ik zit ook nog even te bedenken hoe ik best werk bij verbouwingen.
Bestaande toestand en nieuwe toestand stak ik vroeger in 2 aparte bestanden maar met de naamgeving pdf moet ik alle namen van presentatielagen 1 voor 1 aanpassen van bestaand B naar nieuw N.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#26 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 20 February 2017 - 04:29 PM

@Pascal,
net het normenboek gelezen.
Schaallat is inderdaad verplicht :angry:/>
Ik heb ook al een beetje zitten klooien maar rechtstreeks op presentatielaag zetten lukt niet met de bestaande tool.
Zou inderdaad leuk zijn als ze automatisch juist getekend werd.

In het normenboek staat dat je in een snede een referentie van het grondplan en de gevels moet geven.
Wat bedoelen ze daar weer mee. Moet je een soort horizontale snedelijn in de doorsnede gaan zetten met verwijzing naar grondplannen?
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#27 Gebruiker is offline   dirk 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 264
  • Lid geworden: 09-July 04

Gepost 20 February 2017 - 10:48 PM

volgens mij bedoelen ze gewoon dat je de snede bv "DOORSNEDE A" noemt en dat je in je plan bij de snedeaanduiding "A" vermeld.
Mac OS 10.13.3 / iMac 27"- i7 32GB / AMD Radeon R9 M395X 4096 MB / VW 2018 Architectuur.
0

#28 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 21 February 2017 - 11:30 AM

Ik teken gewoon zoals gewoonlijk een snedelijn op al mijn grondplannen die verwijzen naar de snede
ik zet ook op ieder plan een referentiepunt vanuit de linkerbenedenhoek van het grondplan zijnde 2m naar links en 2 m naar onder
Op gevels is dat dan gewoon 2m naar links , naar voor, achter of rechts volgens de gevel

Ik heb nu 2 titelhoeken gemaakt met daarin de schaallat voor 1/50 en 1/ op 200 ik teken alle plannen op 1/50 en inplantingslan en terreinprofiel altijd op 1/200
naargelang de schaal kies ik dan de bijhorende titelhoek. Als er later andere schalen bijkomen maak ik titelhoeken bij. Denk dat dit na verloop van tijd de eenvoudigste oplossing zal zijn

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#29 Gebruiker is offline   brajan 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 577
  • Lid geworden: 03-August 06
  • Gender:Male
  • Stad:Leuven

Gepost 21 February 2017 - 02:10 PM

wat de schaal betreft had ik net hetzelfde gedaan.
Referentiepunt op gevels en snede zetten had ik nog niet aan gedacht maar zal inderdaad wel simpelste zijn.
Imac 27" Retina 5K, 3,3 GHz intel Core i5 OSX EL Capitan
Geheugen 24 GB 1867 MHz DDR3
Vectorworks arch 2017 en renderworks 2017
0

#30 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 120
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 28 March 2017 - 09:15 AM

Als je bij exporteren de keuze voorvoegsel aanvinkt, kan je de eerste 2 items van de titel daar invoegen.
Dat geeft je de vrijheid om het verschillende onderdelen van één plan andere namen te geven. Als je bijv een woning met vrijstaande garage hebt, geef je de plannen van de woning voorvoegsel BA_WONING_ en de rest BA_GARAGE_. Je kan daarna hetzelfde plan gebruiken voor uitvoering ed zonder aan de titelblokken te raken.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#31 Gebruiker is offline   josb 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 36
  • Lid geworden: 09-December 10
  • Stad:Alken

Gepost 30 March 2017 - 09:01 AM

Bekijk Post lijn48, op 28 March 2017 - 09:15 AM, zei:

Als je bij exporteren de keuze voorvoegsel aanvinkt, kan je de eerste 2 items van de titel daar invoegen.
Dat geeft je de vrijheid om het verschillende onderdelen van één plan andere namen te geven. Als je bijv een woning met vrijstaande garage hebt, geef je de plannen van de woning voorvoegsel BA_WONING_ en de rest BA_GARAGE_. Je kan daarna hetzelfde plan gebruiken voor uitvoering ed zonder aan de titelblokken te raken.


Ik pas dit ook zo toe, maar ik krijg steeds de nummer van de presentatielaag in de naam. De bestanden worden dus geëxporteerd als BA_woning_60-S_N_01_snedeAB.pdf. Hoe krijg ik de nummer van de presentatielaag weg ?
PC - Windows 10 - Vectorworks 2018 + architectuur + Renderworks
0

#32 Gebruiker is offline   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 120
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 30 March 2017 - 09:35 AM

Bekijk Post josb, op 30 March 2017 - 09:01 AM, zei:

Ik pas dit ook zo toe, maar ik krijg steeds de nummer van de presentatielaag in de naam. De bestanden worden dus geëxporteerd als BA_woning_60-S_N_01_snedeAB.pdf. Hoe krijg ik de nummer van de presentatielaag weg ?


Ik gebruik een deel van de code (S_N_01_) ipv een nr in de presentatielaag, de titel is dan het onderwerp van het plan (snedeAB). Deze komen dan ook in de titelhoek terug.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#33 Gebruiker is offline   josb 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 36
  • Lid geworden: 09-December 10
  • Stad:Alken

Gepost 30 March 2017 - 10:16 AM

Bekijk Post lijn48, op 30 March 2017 - 09:35 AM, zei:

Ik gebruik een deel van de code (S_N_01_) ipv een nr in de presentatielaag, de titel is dan het onderwerp van het plan (snedeAB). Deze komen dan ook in de titelhoek terug.


Bedankt, ik wist niet dat je in de nummer ook een code kon plaatsen.
PC - Windows 10 - Vectorworks 2018 + architectuur + Renderworks
0

#34 Gebruiker is offline   PTR 

  • Expert
  • Groep: Administrators
  • Posts: 260
  • Lid geworden: 05-July 04
  • Gender:Male
  • Location:1840 Malderen
  • Interests:Architectuur, Muziek, Bass
  • Stad:Londerzeel

Gepost 13 April 2017 - 10:59 AM

Onze tips over de digitale bouwaanvraag komen heel binnenkort op de nieuwe items op de Vectorworks website.

Over de codes die je kan gebruiken in een titelhoek heb ik ooit bijgevoegde tutorial gemaakt: https://drive.google...OWprVVRnWVN1R00
Life is full of Bassion!

MacBook Pro, Mac OS 10.12
VectorWorks Studio met Renderworks, Artlantis Studio, Cinema4D,
iLife, Logic Express, iWork, Filemaker Pro 13 Advanced, ...
0

#35 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 25 April 2017 - 07:34 AM

Het ware ook handig om te zien hoe jullie een schaallat plaatsen die zich automatisch aanpast aan de schaal van je presentatielaag per plangroep.

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#36 Gebruiker is offline   PTR 

  • Expert
  • Groep: Administrators
  • Posts: 260
  • Lid geworden: 05-July 04
  • Gender:Male
  • Location:1840 Malderen
  • Interests:Architectuur, Muziek, Bass
  • Stad:Londerzeel

Gepost 25 April 2017 - 08:39 AM

Een schaallat moet je in de aantekeningen van het zichtvenster plaatsen, dan staat deze direct op de juiste schaal.
Life is full of Bassion!

MacBook Pro, Mac OS 10.12
VectorWorks Studio met Renderworks, Artlantis Studio, Cinema4D,
iLife, Logic Express, iWork, Filemaker Pro 13 Advanced, ...
0

#37 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,085
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 04 May 2017 - 10:24 AM

Waarom kies je om het referentiepunt op een aparte laag en niet op een aparte kasse te zetten?
Op die manier is het enkel bruikbaar voor de grondplannen, maar niet voor de gevels en snedes, of doen jullie dat anders?

Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#38 Gast_Onink_*

  • Groep: Guests

Gepost 24 May 2017 - 07:51 AM

Ik volg deze post met veel belangstelling, ook al heb ik niets met architecten te maken.
Ik heb zelf nu ook een titelblok gemaakt, volgens de handleiding. Dat is aardig gelukt.

Wat ik nog graag zou willen is dat mijn papierformaat mee wijzigt als ik mijn kaderformaat wijzig.

Dankzij Gerrit is me dat al wel gelukt voor 1 presentatielaag, dmv van een rapport.
Maar als ik meerdere presentatie lagen heb, komt in elk titelblok de opsomming van alle papierformaten die ik gebruikt heb, voor alle presentatielagen die ik heb.

Is het mogelijk om net als met de bladtitel het papierformaat per presentatielaag te laten zien.
0

#39 Gast_Onink_*

  • Groep: Guests

Gepost 15 June 2017 - 09:47 AM

Is het ook mogelijk om gegevens van het ene titelblok over te zetten naar het andere titelblok in een andere tekening?
Ik denk daarbij aan klantgegevens, waarvoor ik meerdere tekeningen maak.
0

#40 Gebruiker is offline   nidecker 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 991
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasschaat
  • Interests:3D-Windsurfen-snowboarden-MTB
  • Stad:Brasschaat

Gepost 15 June 2017 - 11:20 AM

Ctrl+c en ctrl+v
Freelance tekenaar

Pentium Core i7 3930K 32 GB, Windows 10 (64bit), vectorworks 2017 studio, Adobe Creaive Suite 6 Master Collection, Cinema4D Studio R17,X-frog 5.0, Intuos7 tablet, Kolor (panotour),
Total station Leica, Istar360, Vertex K8400 (3d printer)
0

Deel dit topic:


  • 3 Pagina's +
  • 1
  • 2
  • 3

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers