VectorWorks forum: Update Vw2018 Sp3 - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Update Vw2018 Sp3 foutjes buitenraam tool

#1 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 17 April 2018 - 02:01 PM

De grafische instellingen van het raamgereedschap wijzigen bij aanklikken van een raam na het installeren van de update.
bij. de daglijnen staan ineens in klasse 31 buitenwandopeningen stelkozijn, de bewegingsaanduidingen ineens in klasse 31 brandwerendheid...
Ik werk met de standaard SfB-set zonder aan te morrelen. In de klassen wijzig ik nadien sommige kenmerken (kleur, lijntype).

Om alles weer normaal te zetten moet voor elk raam terug de SfB-set ingeladen worden. Tijdrovend en enerverend bij een groot project.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#2 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 20 April 2018 - 06:07 AM

Probeer even volgende:

1- Sluit Vectorworks af
2- Ga naar je Vectorworks gebruikersmap / 2018 / NLD / Plug-ins / RuntimeCache /
3- Verwijder de inhoud van deze map, en ledig de prullenmand
4- Start Vectorworks en controleer of het probleem is opgelost
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#3 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 23 April 2018 - 09:21 AM

 Gerrit, op 20 April 2018 - 06:07 AM, zei:

Probeer even volgende:

1- Sluit Vectorworks af
2- Ga naar je Vectorworks gebruikersmap / 2018 / NLD / Plug-ins / RuntimeCache /
3- Verwijder de inhoud van deze map, en ledig de prullenmand
4- Start Vectorworks en controleer of het probleem is opgelost



Ik heb nergens deze map teruggevonden.
Niet in Bib/Application support/VW18/...
Probleem blijft dus.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#4 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 23 April 2018 - 11:14 AM

Beste

je kan deze map gemakkelijkst vinden op volgende manier
Ga via extra naar voorkeuren Vectorworks.
Open het laatste tabblad bestandslocaties.
bovenaan zie je de gebruikersmap staan. Klik op de knop openen.
Op die manier kan je de locatie zien waar de map zich bevindt. Verwijder de map niet terwijl VW nog geopend is
Nu je weet waar de map staat kan je VW afsluiten en de betreffende map verwijderen

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#5 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 23 April 2018 - 12:27 PM

 Pascal, op 23 April 2018 - 11:14 AM, zei:

Beste

je kan deze map gemakkelijkst vinden op volgende manier
Ga via extra naar voorkeuren Vectorworks.
Open het laatste tabblad bestandslocaties.
bovenaan zie je de gebruikersmap staan. Klik op de knop openen.
Op die manier kan je de locatie zien waar de map zich bevindt. Verwijder de map niet terwijl VW nog geopend is
Nu je weet waar de map staat kan je VW afsluiten en de betreffende map verwijderen

groeten
Pascal

Dag Pascal,
Ik heb de map met je aanwijzigingen gevonden en verwijderd.
Het probleem blijft echter.
Grafische eigenschappen veranderen van klassen bij aanklikken (voorbeeld na en voor).Nadat ik de set SfB terug heb ingeladen staat alles weer normaal. Best tijdrovend om dit bij elk raam te doen natuurlijk.
Kan het zijn omdat bij sets de Int_SfB erbij gekomen is en daardoor deze klassen interfereren met de gewone SfB instellingen?

Bijgesloten miniatuur

  • Bijgesloten Plaatje : Schermafbeelding 2018-04-23 om 13.18.30.png
  • Bijgesloten Plaatje : Schermafbeelding 2018-04-23 om 13.17.21.png

iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#6 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 23 April 2018 - 07:47 PM

Als ik het probeer blijft alles correct staan, kan je anders eens zo een tekening doorsturen aub. Of heb jij aanpassingen gedaan in de klassen nadat je de sfb hebt ingeladen?



Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#7 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 24 April 2018 - 01:49 PM

 Pascal, op 23 April 2018 - 07:47 PM, zei:

Als ik het probeer blijft alles correct staan, kan je anders eens zo een tekening doorsturen aub. Of heb jij aanpassingen gedaan in de klassen nadat je de sfb hebt ingeladen?



Pascal

Ik heb enkel de eigenschappen van sommige klassen veranderd, kleur ed.
Benaming van standaard klassen van SfB zijn ongewijzigd.
Tekening zit nu bij DE, ik laat weten waar het euvel zat.

Gr,
K
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#8 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,319
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 02 May 2018 - 04:10 PM

Bij de Grafische Kenmerkensets, gebaseerd op klassen, was een verschuiving ontstaan.
Deze bug is ondertussen opgelost.

Vandaag of morgen zal je bij het opstarten van Vectorworks uitgenodigd worden om een update uit te voeren.
Het opstartscherm van de installer zal wellicht melden dat je versie al up-to-date is (het is inderdaad nog steeds de SP3), maar je dient alsnog verder te gaan met de procedure om R2 te installeren.

Nogmaals excuses voor het ongemak, en succes met de update.
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#9 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 03 May 2018 - 07:20 AM

Gerrit

Wordt het probleem met de binnenhoekramen onder een bepaalde hoek hier ook mee opgelost?
Zijnde het verdwijnen van de muren of het verdwijnen van de buitenschil van een samengestelde muur in een 3d zicht

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#10 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 07 May 2018 - 11:13 AM

 Gerrit, op 02 May 2018 - 04:10 PM, zei:

Bij de Grafische Kenmerkensets, gebaseerd op klassen, was een verschuiving ontstaan.
Deze bug is ondertussen opgelost.

Vandaag of morgen zal je bij het opstarten van Vectorworks uitgenodigd worden om een update uit te voeren.
Het opstartscherm van de installer zal wellicht melden dat je versie al up-to-date is (het is inderdaad nog steeds de SP3), maar je dient alsnog verder te gaan met de procedure om R2 te installeren.

Nogmaals excuses voor het ongemak, en succes met de update.

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#11 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 07 May 2018 - 11:13 AM

Heb ik iets gemist, maar tot op heden nog geen update ontvangen
Hoe kan ik zien wat de laatste update is

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#12 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 08 May 2018 - 01:43 PM

 Pascal, op 07 May 2018 - 11:13 AM, zei:

Heb ik iets gemist, maar tot op heden nog geen update ontvangen
Hoe kan ik zien wat de laatste update is

groeten
Pascal


Ik heb de laatste versie via site van VSS gehaald. Kreeg ook geen melding.
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#13 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 09 May 2018 - 10:48 AM

Beste

Welk nummer staat er dan achter je build, zo kan ik zien of ik de laatste heb. Want had tijdje geleden ook nieuwe
installatie gedaan vanaf de site, maar weet niet of toen reeds de update te downloaden was

groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

#14 Gebruiker is online   lijn48 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 112
  • Lid geworden: 17-March 11
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, kunst, fotografie, zee en bergen.
  • Stad:antwerpen

Gepost 14 May 2018 - 06:23 PM

Bekijk Post Pascal, op 09 May 2018 - 10:48 AM, zei:

Beste

Welk nummer staat er dan achter je build, zo kan ik zien of ik de laatste heb. Want had tijdje geleden ook nieuwe
installatie gedaan vanaf de site, maar weet niet of toen reeds de update te downloaden was

groeten
Pascal


Sorry, enige dagen afwezig geweest.
2018 SP3 (Build 418943) (64-Bit)

Ik heb wel eerst VW 2018 volledig gewist, daarna clean install gedaan en direct deze Sp3 van VSS gehaald.
Geen favorieten en andere meegenomen, gewoon basis installatie. Veel moeite dus om uiteindelijk te kunnen werken.

Gr,
K
iMac Pro 27-Os X 10.13.6-VW 2018 A&I - Renderworks
0

#15 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,070
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 15 May 2018 - 08:32 AM

Beste

ok dan heb ik ook de laatste. Als ik een clean install doe zet ik altijd eerste mijn werkomgeving op mijn bureaublad en
staan al mijn gegevens in de gebruikersmap op de server. Na de clean instal zet ik de werkomgeving terug en herstart VW
Dan staan al mijn instellingen en bibliotheken terug.


Groeten
Pascal
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Processor 4,2 GHz Intel Core i7
Geheugen 24 GB 2400 MHz DDR4
27-inch (2560 x 1440)
Videokaart Radeon Pro 575 4096 MB
OS MacOs High Sierra

Vectorworks 2018 Architectuur SP4+ Renderworks
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

2 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 2 gasten, 0 anonieme gebruikers