VectorWorks forum: Digitale Pdf Bouwaanvraag Maken - VectorWorks forum

Ga naar inhoud

Pagina 1 van 1

Digitale Pdf Bouwaanvraag Maken met 1 commando pdf maken van elke presentatielaag

#1 Gebruiker is offline   dr egni 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 42
  • Lid geworden: 16-March 10
  • Gender:Female
  • Interests:Architectuur, meubelontwerp
  • Stad:Beringen

Gepost 27 October 2017 - 10:27 AM

In het kader van de verplichte digitale indienen van bouwaanvragen zou het handig zijn als je met één enkel commando van elke presentatielaag een afzonderlijke pdf kon maken.
De pdf's kunnen eventueel automatisch de naam van de titel van presentatielaag overnemen.

Voordeel: Wanneer je voor deze titels de verplichte namen van de digitale files heb gebruikt, bespaar je veel tijd bij maken van de pdf-files.

Als je gewoonlijk in hetzelfde bladformaat werkt voor bouwaanvragen, kan je de presentatielagen zelfs al vooraf definieren in een sjabloontekening.
Zo hoef je niet voor elke file opnieuw zo'n 20 lange titels te typen als 'BA_VerbouwingWoning_P_B_1_GelijkvloersBestaand'
architecte
laptop HP Envy laptop-111MQVQC
geheugen: 8 GB
processor: intel®-core™i7-6700HQ CPU @260 GHz
OS: windows 10
vw2016, module arch
0

#2 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,052
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 30 October 2017 - 12:58 PM

zie dit topic

voor aparte PDF kan je kiezen voor commando publiceer
indien nog vragen hoor ik het graag

groeten
Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#3 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,309
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 02 November 2017 - 02:19 PM

In Vectorworks 2018 Architectuur vind je onder het menu Bestand het nieuwe menucommando "Digitale tekeningenset".
De korte toelichting luidt:

Geïnspireerd door de regelgeving rond de digitale bouwaanvraag, maakt u met dit commando snel een reeks presentatielagen aan, waarvan de naamgeving volledig tegemoetkomt aan de genoemde regelgeving.
De dialoog is evenwel voldoende open om andere geijkte naamgevingen te structureren.

Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

#4 Gebruiker is offline   Pascal 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,052
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:Loker-heuvelland
  • Interests:DTP, jeugdvoetbal
  • Stad:Loker

Gepost 06 November 2017 - 01:43 PM

Dag Gerrit

Het ziet er goed uit, toch nog een vraagje. Nu kan je bvb kiezen voor eengezinswoning, of een aanpasbare naam, maar dan ben je als ik het goed heb
aan deze naam gebonden voor de rest van je document.

Als wij een verkaveling tekenen staan daar verschillende woningengroepen op. Deze mogen dan digitaal ingediend worden onder
BA_woningengroep1_G_N_1. Bij het digitale tekensetsysteem krijg ik nu volgens mij niet de mogelijkheid om een andere wonigengroep
BA_woningengroe2_G_N_1 aan te maken. tenzij ik hier iets qua instellingen over het hoofd zie.

Indien dit niet kan, kan dit alsnog opgenomen worden in een volgende update.
dank
Pascal
iMac (27-inch, eind 2013)
27-inch (2560 x 1440)
NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB
Geheugen 16GB
OS El Capitan 10,11.6
IPF825 Canon plotter
Richoh printer/scanner
Vectorworks 2018 Architectuur SP1+ Renderworks
0

#5 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,104
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 27 December 2017 - 06:07 PM

Bekijk Post Gerrit, op 02 November 2017 - 02:19 PM, zei:

In Vectorworks 2018 Architectuur vind je onder het menu Bestand het nieuwe menucommando "Digitale tekeningenset".
De korte toelichting luidt:
Geïnspireerd door de regelgeving rond de digitale bouwaanvraag, maakt u met dit commando snel een reeks presentatielagen aan, waarvan de naamgeving volledig tegemoetkomt aan de genoemde regelgeving.
De dialoog is evenwel voldoende open om andere geijkte naamgevingen te structureren.


IK weet niet welke versie ik heb van 2018, maar ik zie menucommando niet staan ?
Vectorworks NL 208 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Vice-Voorzitter Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#6 Gebruiker is offline   a080905 

  • Expert
  • Groep: Members
  • Posts: 1,104
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Location:@ my office
  • Interests:Twitter @architectAWDC
    of @eu_achitect
  • Stad:Brussels & Meise (Vlaams Brabant)

Gepost 17 January 2018 - 11:49 AM

Is er niemand die mij een oplossing kan geven ?
Op service select vertellen ze me dat werkomgeving niet juiste is, maar mijn werkomgeving staat wel degelijk op ARCHITECTUUR ?
Vectorworks NL 208 - Apple Mac Pro 5.1 - 2x 3,46 Ghz 6-core Intel Xeon RAM 96 GB - 1333 Mhz DDR3 - VRAM GTX 970 4095 MB
Vice-Voorzitter Orde van Architecten Vlaams Brabant & Brussel Hoofdstad + Chambre Bruxelloise 2009-2020
0

#7 Gebruiker is offline   steven.v.b 

  • Trouwe forumbezoeker
  • Groep: Members
  • Posts: 18
  • Lid geworden: 18-February 14
  • Gender:Male
  • Stad:wommelgem

Gepost 17 January 2018 - 12:27 PM

Bekijk Post a080905, op 17 January 2018 - 11:49 AM, zei:

Is er niemand die mij een oplossing kan geven ?
Op service select vertellen ze me dat werkomgeving niet juiste is, maar mijn werkomgeving staat wel degelijk op ARCHITECTUUR ?


je kan dit zelf toevoegen door uw werkomgeving te bewerken.
-extra-werkomgeving-bewerk actieve werkomgeving
tabblad menu's
commando's het menu bestand ontvouwen hier vind u het comando digitale tekeningset.
sleep dit naar menu's-bestand en slaag dit dan op.

bent u hiermee geholpen?
0

#8 Gebruiker is offline   Gerrit 

  • Expert
  • Groep: Root Admin
  • Posts: 3,309
  • Lid geworden: 17-June 04
  • Gender:Male
  • Stad:DE Hasselt

Gepost 17 January 2018 - 12:36 PM

Bekijk Post a080905, op 17 January 2018 - 11:49 AM, zei:

Is er niemand die mij een oplossing kan geven ?
Op service select vertellen ze me dat werkomgeving niet juiste is, maar mijn werkomgeving staat wel degelijk op ARCHITECTUUR ?


Is dit misschien een eigen werkomgeving uit 2017 die je gemigreerd hebt?
Retina MacBook Pro i7 • iPad Pro 10.5 • iPhone SE
macOS - iOS - Vectorworks [meest recente versies]
0

Deel dit topic:


Pagina 1 van 1

1 Gebruiker(s) lezen dit topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers